Φαντάζομαι πως ήδη γνωρίζεις ότι τα η Converse, η δημιουργός εταιρεία των πολυαγαπημένων και πολυφορεμένων All Star, σου δίνει εδώ και μερικά χρόνια την ευκαιρία να δημιουργήσεις σύμφωνα με τα προσωπικά σου γούστα το σταράκι των ονείρων σου. Μπαίνεις μέσα, παίρνεις το αρχικό σχέδιο και του… πετάς τα μάτια έξω, βάζεις ό,τι χρώματα γουστάρεις πάνω τους, τα παραγγέλνεις και τα φοράς σαν κονιόρδος “λιώνοντάς” τα στους δρόμους της πόλης.

Αν, λοιπόν, πετύχεις αυτές τις μέρες στο ιντερνέ κάτι σχέδια με σταράκια που φέρουν τπάνω τους τα logos γνωστών εταιρειών, μην ψαρώσεις και μπεις στη διαδικασία να τα παραγγείλεις.

Είναι δημιουργήματα του Ιταλού σχεδιαστή Andrea Salamino, ο οποίος έκατσε και σχεδίασε τα δημοφιλή παπούτσια αντλώντας έμπενυση από κυρίαρχα brands της εποχής όπως η Google, η Facebook, η Virgin, τα McDonald’s, τα Starbucks κλπ. 

Aναρωτιέστε πού αλλού έχετε δει κάτι παρόμοιο; Πέρα από την έμπνευση του Thomas Ollivier να μεταφέρει τα λογότυπα γνωστών εταιρειών πάνω σε μπουκάλια κρασιού, μια πολύ “δυνατή” μεταφορά ήταν κι εκείνη που διαπότισε διάσημους πίνακες ζωγραφικής με το καπιταλιστικό πνεύμα της εποχής.