Η μόδα είναι τόσο βαρετή που αλλάζει δύο, ακόμα και τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο! Υπάρχουν όμως και κάποιες σταθερές τάσεις που περνάνε από τα catwalks των high end brands στις μαζικές παραγωγές των μεγάλων αλυσίδων και από εκεί μένουν για δύο ή τρεις σεζόν στη ντουλάπα μας!

Δες εδώ τις τάσεις που θα επικρατήσουν τους επόμενους για να ξέρεις πως πρέπει να κινηθείς στο εορταστικό shopping.


1. Όλα σουέντ

Τα ’70s vibes της σεζόν επαναφέρουν το σουέντ στα trending υλικά για τα πανωφόρια του χειμώνα. Από bomber jacket μέχρι καπαρντίνες, ο φετινός χειμώνας ανακηρύσσει το σουέντ ως βασικό υλικό για τα cool street style looks. Ως υλικό, βέβαια, το βλέπουμε και σε αξεσουάρ (ζώνες και παπούτσια) αλλά αυτό αποτελεί μια διαχρονική σταθερά του menswear. Στην αγορά θα βρεις πολλές ποιότητες σουέντ στις αντίστοιχες τιμές. Πρόκειται για ένα ευπαθές δέρμα, συνεπώς επένδυσε σε ένα κομμάτι που δεν θα αλλοιωθεί με τις σταγόνες της βροχής και να έχεις κατα νου ό,τι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανένα χημικό προϊόν για να το καθαρίσεις. Επιτρέπεται μόνο στεγνό καθάρισμα.

2. Το παλιό μου καρό

Τα σκοτσέζικα καρό επιστρέφουν κάθε Χριστούγεννα στη ντουλάπα σου για να δώσουν ένα γιορτινό τόνο στα outfits των ημερών. Αν θες να θεωρείς τον εαυτό σου leader και όχι follower, άσε κατά μέρος τα καρό πουκάμισα και τόλμησε το παραδοσιακό αυτό print σε κοστούμι ή σακάκι. Απέφυγε τα καρό σε κόκκινες αποχρώσεις για να μην μοιάζεις με αμπαλάζ δώρου. Προτίμησε τους κλειστούς τόνους του πράσινου (μπορείς να το πεις και κυπαρισσί) ή πιο γήινες αποχρώσεις (καφέ και μπεζ). Και επειδή στην Ελλάδα ζούμε και όχι στη Γηραιά Αλβιώνα, προτίμησε να συνδυάσεις ένα καρό blazer με μονόχρωμο παντελόνι στις αποχρώσεις του print.

3. Belted Cardigan

H ζακέτα με ζώνη από το ίδιο υλικό είναι ένα micro-trend που έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στους street style heroes και αναμένεται να “περπατήσει” πολύ μέσα στους επόμενους μήνες! Μπορείς να τη φορέσεις όπως θα φορούσες κάθε ζακέτα αλλά και να της δώσεις μια πιο επίσημη εκδοχή συνδυάζοντας την με υφασμάτινο παντελόνι, γραβάτα και λευκό πουκάμισο.

4. Monk strap

Αν ψάχνεις το σωστό παπούτσι για τα “party looks” των ημερών που έρχονται… συνέχιζε να διαβάζεις τις παρακάτω γραμμές. Tο βασικό τους διαφοροποιητικό στοιχείο από κάθε άλλο επίσημο παπούτσι είναι ότι δεν έχουν κορδόνια. Για το λόγο αυτό, κάποτε θεωρούταν casual επιλογή ή τουλάχιστον λιγότερο επίσημη από τα oxfords. Φέτος τις γιορτές θα τα φορέσεις με κοστούμι και φυσικά με ό,τι skinny παντελόνι θες. Δες εδώ τις 10 τάσεις στο αντρικό παπούτσι για το φετινό χειμώνα.

5. Τα λευκά του χειμώνα

To κλισέ των λευκών παπουτσιών που προορίζονται μόνο για το καλοκαίρι έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το δρόμο άνοιξαν τα Stan Smith της Adidas με το επαναλανσάρισμα τους πριν λίγες σεζόν. Πλέον, κάθε brand από το Valentino μέχρι το Zara, αγαπούν να διαιωνίζουν αυτήν την τάση και να πλημμυρίζουν τα ράφια με λευκά sneakers. Sneakers που μπορείς να φορέσεις όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, στην πόλη ή και στο βουνό

Δες περισσότερα στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.