Τρία πράγματα είναι σίγουρα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων: ο 14ος μισθός, το δωράκι που θα βρεις κάτω από το δέντρο και οι μαζώξεις που θα κάνεις με τα φιλαράκια σου για να λιώσετε στο πόκερ και την 21. 

Βασικά, τώρα που το σκεφτόμαστε, στην εποχή που ζούμε τα δύο πρώτα δεν είναι πλέον και τόσο στανταράκια. Οπότε, τι μας μένει; Ποιο πράγμα είναι πιο νομοτελειακό και από τη δύση του ηλίου;

Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΓΝΙΑ, αέφια! 

Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, όσες σφαλιάρες και να μας ρίξει η τρόικα να μας ρίξουν οι θεσμοί, το καθιερωμένο ραντεβού με τα κολλητάρια σου για να τσουλήσει η τράπουλα στην τσόχα, δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί. Ούτε να αναβληθεί. 

Λεφτά στην τσέπη, λοιπόν, μάρκες στο βαλιτσάκι, ένα μπουκαλάκι ουίσκι και φύγαμε να γνωρίσουμε τα χαρτόμουτρα του τραπεζιού. 

Ο ντόκτορ του χαρτιού, παίζει από κουμ-καν μέχρι μουτζούρη και γνωρίζει όλους τους όρους του πόκερ. Geek με τα πισί και πτυχιούχος μαθηματικών, για κάθε νέο χαρτί που πέφτει κάτω, έχει ήδη υπολογίσει τις πιθανότητες νίκης του. Σπάει ολωνώνε τα νεύρα γιατί παίζει συνεχώς με τις μάρκες στα χέρια του και κάνει θόρυβο, ενώ είναι γνωστός με το ψευδώνυμο που έχει στην Pokerstars. Συνήθως κερδίζει και άπαντες τον μισούν γιατί είναι εριστικός. 
Εργάζεται ως Βγάζει τα προς το ζην στις χαρτοπαικτικές λέσχες.


Μιλάμε φυσικά για τον τύπο που έχει χάσει πριν καν ξεκινήσει από το σπίτι του. Τότε που κάθεται μπροστά από τον καθρέφτη εμψυχώνοντας τον εαυτό του λέγοντας φωναχτά “σήμερα είναι η μέρα μου“. Δεν έχει κερδίσει ποτέ, πουθενά και σε κανένα τουρνουά. Τουρνουά με φίλους, εννούμε. Γιατί σε κάτι πρωτοχρονιάτικα τραπέζια με θείτσες, μανάδες και 15χρονια ξαδερφάκια, είναι μάστερ. Οι λοιποί τον αντιμετωπίζουν σαν αντικείμενο και πιο συγκεκριμένα ως πορτοφόλι.
Εργάζεται ως αρθρογράφος στο Provocateur.gr.

Ο Χλαπάτσας του τραπεζιού. Φωνάζει ότι έχει κέντα και μαζεύει τις μάρκες πανηγυρίζοντας πριν προλάβουν οι υπόλοιποι να πάρουν χαμπάρι τι παίχτηκε. Ο προφέσορας τον καταλαβαίνει, τον «δίνει» στεγνά και αφού φάει τις φάπες του συνεχίζει το παιχνίδι. Όταν πηγαίνει πάσο προσπαθεί τσάτσικα να βουτήξει καμία μάρκα από τον διπλανό του, ανεπιτυχώς. Και ξανατρώει φάπες. Και του αξίζουν. Κρύβει χαρτιά στα μανίκια και έχει σκίσει επίτηδες τη γωνία από το 7 σπαθί.
Εργάζεται ως ταξιτζής.


Κάθε φορά που έχει κανονιστεί ένα τραπέζι, ο κακομοίρης είναι εκείνος που μέχρι και 5 λεπτά πριν ξεκινήσει η “μάχη” δεν έχει εμφανιστεί γιατί περιμένει πως και πως να τον πάρουν τηλέφωνο και να τους πει για χιλιοστή φορά “δεν έχω λεφτά ρε μάγκες“. Συνήθως ακολουθεί το εξίσου χιλιοειπωμένο “έλα και θα κολλήσουμε εμείς“. Το κακό είναι πως έχει λεφτά, απλά τσιγκουνεύεται να τα χαλάσει στα χαρτιά. Το καλό είναι πως συνήθως χάνει, οπότε τα λεφτά που του έχουν κολλήσει οι υπόλοιποι, επιστρέφουν στις τσέπες που ανήκουν.
Εργάζεται ως εφοριακός. 

Αυτός είναι ο τύπος που όχι απλά θα παίξει όλα του τα φύλλα, αλλά θα προσπαθήσει να σε πείσει με το παίξιμό του ότι είναι και δυνατός. Από το πρώτο χέρι θα παίζει επιθετικά και θα τους ξεγελάσει όλους στην αρχή μέχρι να τον πάρουν χαμπάρι και να τον γλεντήσουν. Συνήθως είναι ωραίο τυπάκι, συνήθως είναι άμπαλος, αλλά έχει να λέει ότι μια φορά κέρδισε Άσσους με 7-2!
Εργάζεται ως ασφαλίτης και μπήκε στη δουλειά με βύσμα από το ΠΑΣΟΚ. 

Μακράν ο πιο σιχαμένος. Πάντα φέρνει μαζί τη γκόμενά του για να της το παίξει κονιόρδος σε ενδεχόμενη νίκη του. Φυσικά αυτό δε συμβαίνει ποτέ κι έτσι αναφωνεί κάθε γαμημένη φορά πως «δεν πειράζει ρε, εγώ κερδίζω στην αγάπη!» ενώ ταυτόχρονα χουφτώνει την καλή του. Η οποία τον κερατώνει με τον απατεώνα, αλλά δεν θα τα μάθετε από εμάς τα κουτσομπολιά.
Εργάζεται στην εταιρία του μπαμπάκα του χωρίς μισθό, απλά βάζει χέρι όποτε γουστάρει στον εταιρικό λογαριασμό

Ντυμένος στην τρίχα και με το ζελέ να του βαραίνει κάθε τρίχα του κεφαλιού του, ο ψυχαναγκαστικός περισσότερο παίζει για το θεαθήναι παρά για να κερδίσει. Ενώ ολόκληρο το τραπέζι είναι πουταναριό στην ακαταστασία, αυτός τα έχει όλα τοποθετημένα γύρω του με μοιρογνωμόνιο. Ακούει καντήλια από τους υπόλοιπους κάθε φορά που είναι η σειρά του να παίξει, γιατί ξεχνιέται και είναι αφηρημένιος προσπαθώντας να τοποθετήσει τις μάρκες του σε κολωνίτσες με ακρίβεια χιλιοστού.
Εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο.

 

ΥΓ: Κι αν ξεχάσαμε κανέναν, να μας σχωράτε. Κι αφού μας σχωρέσετε, να μας τον θυμήσετε στα σχόλια.