Ακολουθώντας του σωστούς ανθρώπους από τη βιομηχανία της μόδας, τo timeline σου μπορεί να γίνει ένας καλός αγωγός στιλ και πληροφορίας. Ανεξάρτητα από τις προσωπικές σου προτιμήσεις, είναι πάντα καλό να παίρνεις μερικές ιδέες για το “τι θα μπορούσες να φορέσεις σήμερα” και να τις αξιοποιήσεις ανάλογα με τις συνθήκες και το γούστο σου.

Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να σου δώσω μία χείρα βοηθείας…

1. Nick Wooster, (@nickwooster, 546K Followers)

Σε ηλικία 55 ετών, αποτελεί έναν από τους πιο διαχρονικούς street style heroes σε Αμερική και Ευρώπη. Με πάνω από μισό εκατομμύριο followers στο Instagram δικαίως θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους influencers στον κόσμο της ανδρικής μόδας παγκοσμίως. Το στιλ του εξελίσσεται γύρω από το new age tailoring με έμφαση σε σχεδιαστές και brands όπως Rick Owens, Junya Watanabe, Acne και Y3. Επαγγελματικά, πλέον, εργάζεται ως σύμβουλος σε fashion brands υπογράφοντας capsule συλλογές. Το combo μούσι-τατουάζ είναι τα τελευταία χρόνια η τάση που αγαπάμε να μισούμε, όμως ο Wοoster το υιοθέτησε από το μακρινό 1994, όταν χτύπησε για πρώτη φορά το τατουάζ-μανίκι.

2. Matthew Zorpas, (@matthewzorpas, 108K Followers)

Πρόκειται για Ελληνοκύπριο fashion blogger, ο οποίος με έδρα το Λονδίνο έχει καταφέρει να καταλάβει την high end μόδα παγκοσμίως και να συνεργαστεί με brands όπως Gucci, Zegna και Dolce & Gabbana. To Instagram feed του είναι εξαιρετικά προσεγμένο με επαγγελματικές φωτογραφικές παραγωγές και βέβαια πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο από την Πράγα μέχρι το Ντουμπάι και από τη Μύκονο μέχρι τη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος λατρεύει τα tailored κοστούμια και προσέχει ιδιαίτερα τα αξεσουάρ όπως τα μανικετόκουμπα, τις γραβάτες και βέβαια τα καπέλα.

3. Adam Gallagher, (@iamgalla, 1,6M Followers)

Πρόκειται για τον πλέον περιζήτητο fashion blogger με πάνω από 1,5 εκατομμύριο ακόλουθους! Αναδείχθηκε μέσα από την πλατφόρμα του Lookbook και το Instagram, ενώ η πορεία του ξεκίνησε από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια. Αν ψάξεις το όνομα του στο google θα βρεις φωτογραφίες από την περίοδο που ήταν απλά skater στο Los Angeles και άλλαζε συχνά το χρώμα των μαλλιών του από μαύρα σε ξανθά και ενίοτε πορτοκαλί. Λίγα χρόνια αργότερα όμως, έχει επικεντρωθεί σε high end brands και προτιμά πιο αυστηρά looks με sharp κοστούμια και minimal πανωφόρια.

4. Marcel Floruss, (@onedapperstreet, 259K Followers)

O Marcel εγκατέλειψε τη Γερμανία για να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο του fashion blogging στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα σπουδάζει μόδα. Η εμφάνιση  μοντέλου σε συνδυασμό με τις γνώσεις/ικανότητες στυλίστα, του δίνουν τη δυνατόητα να δημιουργεί looks που μοιάζουν βγαλμένα από τις σελίδες του Esquire. Στο Insta-gallery του θα βρεις πολλές κοντινές λήψεις σε αξεσουάρ, όπως ρολόγια και παπούτσια αλλά και φωτογραφίες από τα πιο hip εστιατόρια και bars της Νέας Υόρκης.

5. Justin Livingston, (@JustinLiv, 145 K Followers)

Η ενασχόληση του με τη μόδα ξεκίνησε όταν καταφέρε να κάνει την πρακτική του για την Teen Vogue. Λίγο αργότερα ήρθε το προσωπικό του blog scoutsixteen.com και έτσι κάπως ξεκίνησε ένα ταξίδι με πολλές στάσεις από το Μεξικό μέχρι το Λονδίνο. Το προσωπικό του στιλ είναι χαλαρό και casual με φόντο τη Νέα Υόρκη όπου ζει. Στο gallery του θα βρεις cool τρόπους για να συνδυάζεις denim πουκάμισα με χονρά παλτό και all star.

6. Fabio Attanasio, (@fabioattanasio, 109K Followers)

Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο κοινό στα social media παρά το ότι δεν έχει την εμφάνιση μοντέλου και τη γοητεία ενός χολιγουντιανού σταρ, όπως οι περισσότεροι instagram stars. Αντίθετα, ο Fabio προσπαθεί με όπλο το site του να αποκρυπτογραφήσει τις αξίες ενός καλοραμμένου κοστουμιού μέσα από συνεντεύξεις ιταλών experts και επισκέψεις στα πιο ιστορικά ραφεία της χώρας του.

7. Mariano Di Vaio, (@marianodivaio, 4,4M Followers)

Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο account στο Instagram με πάνω από 4,4 εκατομμύρια followers. O Ιταλός Mariano Di Vaio ξεκίνησε την καριέρα του ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη, όμως σύντομα βρέθηκε να… οργώνει όλο τον πλανήτη για τις ανάγκες του blog του. To προσωπικό του στιλ είναι πιο casual και εξελίσσεται γύρω από denim πουκάμισα, cargo παντελόνια και χακί παρκά, ενώ αρκετά συχνά τολμάει και κοστούμια ιταλικού craftmanship.

8. Johannes Huebl, (@johanneshuebl, 769K Followers)

Ξεκίνησε την καριέρα του στο modelling όταν εγκατέλειψε τη Γερμανία για να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη. Έγινε όμως γνωστός λίγο αργότερα μέσα από τη σχέση του με το it girl, Olivia Palermo. Οι δυο τους είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα ζευγάρια της βιομηχανίας της μόδας και συνεργάζονται για τις καμπάνιες πολύ μεγάλων εταιριών όπως είναι η Mango και ο Tommy Hilfiger. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι τα τελευταία καλοκαίρια περνούν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά ταξιδεύοντας με το κότερο του Valentino Garavani.

9. Alberto Ortiz Rey, (@albertoortizrey, 117K Followers)

Εργάζεται ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων (θα βρεις μερικές πολύ inspirational φωτογραφίες του διαμερίσματος του στο instagram) ενώ παράλληλα διατηρεί το δικό του fashion blog. Έχει ένα εξαιρετικό τρόπο να συνδυάζει high end κομμάτια με fast fashion ευκαιρίες, δημιουργώντας εξαιρετικά looks με φόντο τη Μαδρίτη. Αγαπάει ιδιαίτερα τα μεγάλα καπέλα και τα καρό μοτίβα σε όλες τους τις εκδοχές: από πουκάμισο μέχρι παλτό ή κάλτσες!

10. Moti Ankari, (@themetroman,124K Followers)

Ένας ακόμα instagrammer που διατηρεί προσωπικό blog. Πρόκειται για μια περίπτωση stylish Νεοϋορκέζου με αγάπη στα tailored κοστούμια και στις μεγάλες πτήσεις εκτός Νέας Υόρκης. Θα σου δώσει πολλές απαντήσεις για το πώς να συνδυάζεις δίχρωμα κοστούμια, αλλά και μια πρώτη ματιά σε όλα τα νέα trends στο menswear.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες ακόμη να μοιραστούμεsmiley