23 Νοεμβρίου 1991. Έξω από το σπίτι του, στο Κένσιγκτον του Λονδίνου, έχουν κατασκηνώσει δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, κάμερες. Η φήμη πως ο front man των Queen και ένας από τους πιο χαρισματικούς performer και μουσικούς των 80’s, ο Freddie Mercury, είναι φορέας του HIV κυκλοφορεί για χρόνια. Είναι το αγαπημένο κουτσομπολιό όλων, παρόλο που ο ίδιος το αρνείται.

Από το 1989 πάει αυτή η «ιστορία», μετά το videos clips για το album The Miracle. Και η απόφαση να μην κάνουν περιοδεία για την προώθηση ενός δίσκου που είχε τραγούδια όπως το «I want it all», το «The Invisible man», το «Breakthru», αποτέλεσε μια ακόμη ένδειξη για να ενταθούν οι φήμες, πέρα από τα αραιωμένα μαλλιά του τραγουδιστή και το πολύ αδυνατισμένο του κορμί.

Οι δημοσιογράφοι περιμένουν… Κάποια στιγμή, φτάνει στα χέρια τους μια ανακοίνωση που τους κάνει να… τρέχουν. Ο Freddie Mercury παραδέχεται πως έχει προσβληθεί από τον ιό. 

Ένα 24ωρο μετά, ο Farrokh Bulsara αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο. Ήταν 24 Νοεμβρίου του 1991.

“I’m just a musical prostitute, my dear”

Η φράση αυτή ήταν η αγαπημένη του ιδιόρρυθμου star. Ο «Freddie Mercury» ήταν ο ρόλος και εκείνος είχε βαλθεί να τον «ανεβάσει» στη σφαίρα του μυθικού. Τα κατάφερε, αν και το πλήρωσε με τη ζωή του. Η υπερβολή ήταν το… «μεσαίο του όνομα», που λένε και οι Αμερικανοί. Ερωτικοί παρτενέρ, ναρκωτικά, αλκοόλ. Όλα στις μεγαλύτερες δόσεις που θα μπορούσε κανείς να έχει.

 

Έχοντας αφήσει μια σπουδαία παρακαταθήκη τραγουδιών, το αγόρι που η καταγωγή του κατέληγε στην Περσία, ο Farrokh Bulsara από τη Ζανζιβάρη που μάγεψε τον διευθυντή του σχολείου μιας πόλης της Ινδίας και προέτρεψε τους γονείς του να του μάθουν πιάνο, ο Freddie Mercury για τους απανταχού μουσικόφιλους δικαιώθηκε για την ατάκα που συνήθιζε να λέει…

“I won’t be a rock star. I will be a legend”