Όταν οι Stand-Up Comedians ξεφτιλίζουν την πραγματικότητα

5 επικοί μονόλογοι για 5 ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά!

Όταν οι Stand-Up Comedians ξεφτιλίζουν την πραγματικότητα

5 επικοί μονόλογοι για 5 ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά!


Το stand up comedy άρχισε το μεγάλο του ταξίδι στο χρόνο στα τέλη του 18ου αιώνια στην Αγγλία. Τότε, οι κωμικοί της εποχής περνούσαν τα κείμενά τους από την αυστηρή λογοκρισία του παλατιού που ήθελε να έχει τον έλεγχο σε περίπτωση που οι μονόλογοι έθιγαν θέματα που πήγαιναν κόντρα στο καθεστώς.
[banner]
Με τα χρόνια αυτό το ιδιαίτερο είδος κωμωδίας ξεπέρασε τα στενά Βρετανικά σύνορα και κατέκτησε τον κόσμο. Σήμερα λίγους αιώνες μετά, όλο και ξεπετάγονται νέες σκηνές αφιερωμένες αποκλειστικά στο stand up comedy. Τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει και το Ελληνικό κοινό αναδεικνύοντας και πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες.

Το χιούμορ είναι κάπως επιθετικό, η σάτιρα συναντά την υπερβολή και οι κωμικοί καταπιάνονται με θέματα κυρίως κοινωνικά προβάλλοντας τη χιουμοριστική πλευρά πολύ σημαντικών θεμάτων. Επιλέξαμε 5 απο αυτά για να σας δείξουμε την οπτική γωνία 5 εκ των σπουδαιότερων εκπροσώπων της stand up comedy σκηνής.

Απολαύστε!

1. Εθνικισμός - George Carlin
Για πολλούς ο κορυφαίος stand up comedian, απεβίωσε το 2008 από καρδιακή ανεπάρκεια, έχοντας προλάβει να χαρίσει μοναδικές στιγμές. Σ'αυτή τη ρουτίνα, μιλά για την εθνική περηφάνεια και εξαφανίζει τα επιχειρήματα των εθνικιστών.
 
 
2. Θρησκεία - Stuart Lee
Ο Αγγλάρας με τους περισσότερους haters, κατάφερε να κερδίσει επάξια αυτόν τον τίτλο, αποδομώντας τον χριστιανισμό στο παρακάτω βίντεο.
 

3. Μαριχουάνα - Louis CK
O Louis είναι όσως ο πιο κυνικός από όλους. Χαρακτηριστικό του είναι το είναι ο έντονος αυτοσαρκασμός. Σε μία τέτοια στιγμή και το βίντεο που θα δεις παρακάτω, στο οποίο ο Αμερικανός, τονίζει τη "δυσανεξία" του στη μαριχουάνα!

 
4. Αστυνομική Βία - Dave Chappelle
Ένας από αυτούς που αξιοποίησαν τηλεοπτικά το ταλέντο τους και κατάφεραν να κερδίσουν δημοσιότητα χάρη στη μικρή οθόνη. Απίστευτη σκηνική παρουσία που την επιστρατεύει σε θέματα όπως αυτό της αστυνομικής βίας.
 
 

5. Διαφήμιση - Bill Hicks
Ο τύπος που απεβίωσε στα 32 του από καρκίνο, μέχρι και στην τελευταία του εμφάνιση έκανε πλάκα με το πρόβλημα υγείας του. Στη ρουτίνα που θα δείτε ασχολείται με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση, με όχι και τόσο... ευγενικό τρόπο!


 

Δωράκι, η Κατερίνα Βρανά, γιατί είναι μία από τις γαμάτες παρουσίες στο ελληνικό stand up comedy, ενώ της αξίζει το respect γιατί κάνει παραστάσεις και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά! Αν δεν υπήρχε ο Ζαραλίκος, θα ήταν το Νο.1.

 
 
Ευχαριστούμε το standuparchive.gr για την καταπληκτική δουλειά που κάνει τόσα χρόνια με την επιλογή μικρών και μεγάλων stand up διαμαντιών. Επίσης, μεγάλο respect στους θεούληδες που υποτιτλίζουν χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για να απολαμβάνουμε εμείς.

Δες και το προηγούμενο
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα