Το φαινόμενο να ζηλεύω το παλτό του πατέρα μου (που μάλλον το έχει πάνω από 20 χρόνια) και να αναζητώ με μανία ένα παρόμοιο είναι τόσο σπάνιο όσο η ευθυγράμμιση της Γης με τον Ήλιο και την Αφροδίτη στο ηλιακό μας σύστημα. Το καμηλό παλτό όμως, αυτή η κλασική αξία, είναι υπεύθυνη για την ταύτιση απόψεων στην ντουλάπα πατέρα και γιου.

Ιστορικά φτιάχνεται από το μαλλί της καμήλας, κάτι που δικαιολογεί τόσο το όνομα όσο και το χρώμα του. Μπορείς να βρεις “αληθινά” καμηλό παλτό στις συλλογές οίκων όπως Prada και Jil Sander, αλλά στη νεότερη ελληνική ιστορία μάλλον θα βρεις ζεστά κομμάτια από κασμίρ και διάφορες ποιότητες wool blend. Το κομμάτι αυτό φοριέται πάνω από κοστούμι ή τζιν, είνει πολύ εντυπωσιακό με μαύρο ζιβάγκο και ταιριάζει τέλεια με τσόχινα καπέλα. Φέτος το χειμώνα κάνει trending σε όλες τις πιθανές εκδοχές του: με δύο ή τρία κουμπιά, σταυρωτό, με ή χωρίς πέτο, ημίπαλτο ή κάτω από το γόνατο.

Match Made in Heaven: Οι μπεζ τόνοι του αναδεικνύουν κάθε κοστούμι σε αποχρώσεις του μπλε, από τις πιο σκούρες μέχρι τις πιο ανοιχτές και κοβαλτίου.

From Milan to Stockholm: Παρά τις ιταλικές του ρίζες, το καμηλό παλτό έχει γίνει “σήμα κατατεθέν” του σκανδιναβικού μινιμαλισμού τόσο στο menswear όσο και στο womenswear.

 

Suit(s) Perfectly: Το ίδιο παλτό μπορεί να συνδυαστεί με αυστηρά business κοστούμια ή να φορεθεί πάνω από επίσημα tuxedos για τα πιο ιδιαίτερα events του χειμώνα…

αλλά – με την ίδια ευκολία – φοριέται και πάνω από skinny jeans και λευκά sneakers.

The Kanye West Way: Στη σχολή “Kanye” φοριέται απλά με ένα γκρι hoodie.

Ξεφύλλισε το παρακάτω gallery για να δεις τις επιλογές σου από τις πιο fast fashion μέχρι τις πιο high end.