Ήταν μια από τις μεγαλύτερες μπάντες της δεκαετίας του ’80. Λατρεύουμε τους Smiths και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Έχουμε μεγαλώσει με τα κομμάτια τους και τα έχουμε τραγουδήσει χιλιάδες φορές. Και φυσικά ο leader τους είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης – δεν το αμφισβητούμε αυτό. Αλλά φαίνεται πως ο Morrissey τα τελευταία χρόνια έχει χάσει το μαγικό του άγγιγμα. 

Ναι, μετά τη διάλυση του συγκροτήματος έδειξε την αξία του μέσα από τα solo άλμπουμ του, όπως τα «Viva Hate» και «You are the quarry», ωστόσο σταδιακά φαίνεται πως το χάνει. Ή θεωρεί τον εαυτό του τον τελευταίο έξυπνο άνθρωπο πάνω στη γη. Ή νιώθει ότι είναι ο σωτήρας. Ή, όπως πιστεύω εγώ, κακογερνάει. Σταματάει τις συναυλίες του αν έχει πρόβλημα με το κοινό, κατακρίνει τους πάντες, έχει φτάσει στο σημείο να μισεί όλο τον κόσμο και το έχει ρίξει στις ηλίθιες δηλώσεις (μπας και γράψουν οι δημοσιογράφοι το όνομά του; Λες και το έχει ανάγκη δηλαδή). 

Τελευταία δήλωση που έκανε και μας τρέλανε αυτή: «Δεν βρίσκω καμιά διαφορά ανάμεσα στη παιδεραστία και σε αυτούς που τρώνε ζώα. Και οι δύο πράξεις περιέχουν βιασμό, βία και φόνο» είπε και μας άφησε ξερούς. Και μάλλον δεν ήθελε να πει κάτι άλλο! 

Θα μου πεις ότι πάντα έτσι ήταν ο Morrissey – πούλαγε τρέλα και τα έλεγε έξω από τα δόντια. 

Ποιος ξεχνάει που τη δεκαετία του ’80, μετά από μια τρομοκρατική επίθεση του IRA στην Αγγλία είχε πει ότι το μόνο άσχημο είναι που γλίτωσε η Margaret Thatcher. Ενώ για την οικογένεια Beckham δήλωσε ότι τους αξίζει να τους μαστιγώσουν! Ενώ από τα πυρά του δεν έχουν γλιτώσει και μουσικοί, όπως ο Elton John και η Madonna. 

Ναι, τρελές δηλώσεις που τον έβαζαν στη λίστα των γραφικών όσο πέρναγαν τα χρόνια. Μάλιστα αρκετοί γέλαγαν με αυτές. Αλλά πλέον φεύγει από αυτή την κατηγορία και μπαίνει στους ηλίθιους. Και είναι κρίμα, γιατί πάντα θα αγαπάμε τον μουσικό Morrissey. 

Και για να θυμηθούμε τα παλιά, τα καλά…

https://www.youtube.com/watch?v=KmXAnB0mEvo