Okay, ξέρω τι θα πεις. Οι Λονδρέζοι είναι αδηφάγοι καπιταλιστές, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και το μόνο που ξέρουν είναι να διογκώνουν τη φούσκα στην αγορά ακινήτων τους. Αυτή που σκεπάζει τη δημοφιλή -και παγκόσμια- μητρόπολη εδώ και χρόνια. 

Εν μέρει μπορεί να έχεις και δίκιο. Για να είμαστε ειλικρινείς, και χωρίς να είμαστε θρησκόληπτοι, μπορεί να συμφωνήσουμε. Και λέμε “μπορεί” επειδή αν υπάρχει πίστη σε κάτι ανώτερο ή ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό, εξυψώνεται εσωτερικά και όχι μέσα από κτήρια, εικόνες και χρυσούς σταυρούς. 

Αυτά όσον αφορά τη θρησκεία, γιατί έτσι όπως πάμε θα πιάσουμε στο στόμα μας την αφορολόγητη ελληνική χριστιανοσύνη και θα ΄χουμε άλλα. 

Στο θέμα μας, λοιπόν. Στο σημερινό Interior.Porn φιλοξενούμε ένα από τα εντυπωσιακότερα διαμερίσματα που έχουν δει ποτέ τα μάτια μας (sic). Αλήθεια ποτέ. Δεν είναι μόνο το ιντριγκαδόρικο της υπόθεσης “Πώς έγινε η εκκλησία σπίτι ρε παιδιά;” είναι και η φιλοσοφία που ακολουθήθηκε για να προκύψει αυτό το αριστούργημα. 

Εντυπωσιακό επίσης είναι και το γεγονός πως αρχιτέκτονες και διακοσμητές δημιούργησαν αμφότεροι ένα περιβάλλον επιβλητικό, “στιβαρό” και παράλληλα μοντέρνο. Σαν να ήθελαν να αποδώσουν φόρο τιμής στη πρότερη μορφή του οικήματος. 

Για να μην “κουράζουμε” όμως, απολαύστε -ιδίοις όμμασι- το project που προκαλεί με τη διαφορετικότητα και την τόλμη του.

“Αμήν”. 

PS. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για αγορά, εδώ τα καθέκαστα.