Όταν ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, αποφάσισε να δημιουργήσει Dislike Button, οι απανταχού Haters φωνάξαμε:

”Μπράβο φίλε, επιτέλους θα γαμήσουμε κράξουμε όλους αυτούς που ανεβάζουν τα μεσάνυχτα Πυξ Λαξ με τρεις τελίτσες (a.k.a. Oι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο…).”

Αυτό όμως, δεν πραγματοποίηθηκε ποτέ και ο Μαρκ, ο δικός μας Μαρκ, αποδείχθηκε ψεύτης-μούφας-και-παπάτζας και την έβγαλε καθαρή με emoji (πχ. Sad. Angry, Smile).

​Όταν είδαμε τα συγκεκριμένα emoji στο Provocateur, δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ, με τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ αγαπημένους χαρακτήρες και τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ προσωπικές συμπάθειες. 

1. Γιώργος Αυτιάς 

Κάθε φορά που η κοπέλα σου γκρινιάζει επειδή δεν της έστειλες καρδούλα για καληνύχτα, εσύ θα την καληνυχτίζεις με τον Γιώργο. “Καληνύχτα μωρό μου (Αυτιάς <3)”. “Καλημέρα αγάπη (Αυτιάς <3)”. Έτσι, και εσύ θα γελάς, και το κορίτσι σου θα μένει ικανοποιημένο.

2. Κιμ Γιονγκ Ουν 

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι το αυτοκόλλητο που θα αγαπήσεις περισσότερο. Όταν ο φίλος σου, σου στέλνει μαλακία ανέκδοτο (π.χ. –Πώς λέγεται ο τσαμπουκάς ποιητής; -Καβγαδίας), τότε στο καπάκι απαντάς με έναν Κιμ. Σε στυλ… γέλασα μαλάκα, αλλά δεν το ‘χω και πολύ να πατήσω το κουμπί.

3. Κυριάκος Μητσοτάκης 

Θες και επεξήγηση; 

4. Κωνσταντίνος Μπογδάνος 

Αν έχεις χωρίσει ή έχει χάσει η ομάδα σου ή θέλεις να φύγεις από τη χώρα, ο Μπογδάνος είναι το ιδανικό παράδειγμα για να εξωτερικεύσεις το πόσο Κλαψομούρης είσαι. Με νι.

5. Σωτήρης Γεωργούντζος 

O σπίκερ από την Καλαμάτα είναι αυτός που σου ταιριάζει όταν θες να τα κάνεις όλα λίμπα. Όταν έχεις καιρό να κάνεις σεξ κι έχεις νεύρα, στέλνεις ένα (”Πάλι δε θα ρίξω… Πούτσιιιιιιι γκολ) Γεωργούντζο και ήδη νιώθεις λίγο καλύτερα.

6. Μένιος Φουρθιώτης

Σου στέλνουν συνεχώς κοπλιμέντα και πρέπει με κάποιο τρόπο να απαντήσεις; Στείλε ένα Μένιο. Ο Μένιος βρίσκεται εκεί για να σου δείξει ότι όσες φορές και να βρεθείς σε αμήχανη στιγμή μπορείς να το κρύψεις με το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο. Και στην τελική η απιστία δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση, όπως λέει και ο ίδιος. 

 

Illustrations: Μάνια Τοτόμη