Ο Στήβεν Πωλ Τζομπς ήταν μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού της “Apple”.

Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή και του θρυλικού επιτραπέζιου μικροϋπολογιστή, “Apple Macintosh”.

Η ιδέα του να κάνεις κάτι, το οποίο νομίζεις ότι δεν μπορείς, αλλά πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το κάνεις, είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις.

Στηβ Τζομπς, ο άνθρωπος που επιζητούσε την τελειότητα και έδινε προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια ή αλλιώς ο “μέγας ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής”.

Παρακάτω ακολουθούν δηλώσεις γνωστών προσωπικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο με αφορμή το θάνατο του Τζομπς, στις 5 Οκτωβρίου 2011.


Μπαράκ Ομπάμα (Πρόεδρος των ΗΠΑ):
“Είχε το θάρρος να σκέφτεται διαφορετικά και το έκανε με τόλμη. Πίστεψε ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και ήταν τόσο ταλαντούχος που το κατάφερε. Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στηβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε”.

Μπιλ Γκέιτς (Ιδρυτής της Microsoft):
“Ο Στηβ και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή όπως αυτή που είχε εκείνος. Τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά επί πολλές γενιές”.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook):
“Στηβ, σε ευχαριστώ που ήσουν ένας μέντορας και ένας φίλος. Ευχαριστώ επειδή έδειξες ότι αυτό που χτίζεις, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Θα μου λείψεις”.

https://www.youtube.com/watch?v=1-oIL9cLHDc


Tim Cook (Διευθύνων σύμβουλος της Apple):
“Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν επαρκώς τη λύπη μας για τον θάνατο του Στηβ ή και την ευγνωμοσύνη μας για την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί. Θα τιμήσουμε την μνήμη του αφιερώνοντας τους εαυτούς μας στο να συνεχίσουμε το έργο που τόσο πολύ αγαπούσε”.

Στίβεν Σπίλμπεργκ (Σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος):
“Ήταν ο μεγαλύτερος εφευρέτης από την εποχή του Τόμας Έντισον. Έβαλε τον κόσμο στα χέρια μας”.

Λάρρυ Πέιτζ (Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Google):
“Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, με απίστευτα επιτεύγματα και εκπληκτική λάμψη. Πάντα φαινόταν να είναι σε θέση να σου πει σε πολύ λίγες λέξεις αυτό που θα έπρεπε να σκέφτεσαι, πριν το σκεφτείς. Η εστίαση του στην εμπειρία του χρήστη πάνω απ’ όλα, ήταν μία πηγή έμπνευσης για εμένα”.