Φήμες λένε ότι ο Άδωνις δεν γεννήθηκε ποτέ. Οι ίδιες φήμες υποστηρίζουν πως ο Άδωνις απλά προϋπήρχε και επέλεξε να εμφανιστεί στην εποχή μας γιατί τώρα έκρινε πως τον είχαμε μεγάλη ανάγκη. Και είναι μεγάλη αλήθεια πως τον χρειαζόμασταν, γιατί χωρίς αυτόν, η πολιτική ζωή της χώρας θα ήταν υπερβολικά ανιαρή. Αν δεν υπήρχε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ίσως να είχε και λιγότερα ντεσιμπέλ…

Ο αγαπημένος μας Άδωνις ζει το Yolo του, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό αφού είναι από τους πρώτους βουλευτές σε ψήφους, σε όλη τη χώρα. Γιατί ο Ελληνικός λαός ξέρει να επιβραβεύει το Yolo.

Ξεκίνησε την τηλε-καριέρα του ως πωλητής βιβλίων με αποτέλεσμα να του κάψουν το βιβλιοπωλείο καμιά 30αρια φορές μαζί με μια συμπαθητική κυριούλα που μας μάθαινε αρχαία Ελληνικά. Τους θυμάμαι στο Blue Sky που έβλεπε η γιαγιά μου μετά την κυρία Ζάππα που έλεγε για τους Χαλδαίους και τις μαντικές ικανότητες τους. Ε μετά έβγαινε ο Άδωνις και μας έπειθε ότι όλοι είμαστε Έλληνες. Τα χρόνια πέρασαν και το Kontra εξασφάλισε την πολυπόθητη υπογραφή, αποκτώντας τον για δύο χρόνια με οψιόν για άλλα δύο.

Βέβαια, επειδή η φάση με τα βιβλία δεν τράβηξε και πολύ, ο Άδωνις το γύρισε στην υποκριτική όπου θεώρησε ότι έχει μεγαλύτερο ταλέντο και όχι άδικα. Εδώ σε μια σκηνή από το remake του “Ταξιτζή” που έπαιζε ο λίγος Robert De Niro. Ευτυχώς το πήρε πάνω του και όλα καλά.

Ως γνωστόν όμως, το Hollywood τρώει τα παιδιά του και αφού ο Άδωνις είναι ένα από αυτά, δε μπόρεσε να τη γλιτώσει. Μην έχοντας άλλη εναλλακτική επέστρεψε στα βιβλία του και σκέφτηκε να ξεκινήσει το αρχαιοελληνικό χιπ χοπ. Βέβαια το έκαναν και οι TXC αλλά τουλάχιστον ο Άδωνις είναι πιο ωραίο παιδί.

Το χιπ χοπ δεν του ταίριαζε, γιατί ο δρόμος του καλλιτέχνη είναι μοναχικός και ο Άδωνις ανήκει σε όλους μας. Δε μπορεί να κλειστεί στα στενά όρια ενός μουσικού είδους. Έτσι με τη βοήθεια του σοφού Ελληνικού λαού, ο Άδωνις κατάφερε να κάνει τσάμπα τα ταξιδάκια του στην Ευρώπη και στον ελεύθερό του χρόνο να είναι υπουργός. Πότε ναυτιλίας, πότε υγείας. Εδώ ένα στιγμιότυπο από τις διακοπές του στις Βρυξέλλες. 

Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τα ταξιδάκια κόπηκαν. Έτσι ο άνθρωπός μας το έριξε στην τηλεόραση. Περίπου. Εμφανίστηκε σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με θρίλερ παρά με εκπομπή. 

Μεταξύ μας, θα μπορούσε να είναι σκηνικό και από τσόντα…

Ο καιρός πέρασε, ο κόσμος ξέχασε αυτή την εμφάνισή του και ο Άδωνις προσπάθησε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτός ήταν και ο λόγος που το έριξε στο photoshop. Επεξεργάστηκε όλες του τις φωτογραφίες για να μην τον αναγνωρίζουμε και τα κατάφερε πολύ καλά. 

Αφού δεν τα κατάφερε με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε δημόσια πως αν βγει ο Τσίπρας πρωθυπουργός θα αποχωρήσει από τη χώρα, και συνέβαλλε ουσιαστικά στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελική του νίκη.

Επειδή είναι τίμιος, έφυγε και μάλιστα πετώντας. Μόνο που έπεσε από τα σύννεφα.

Προσγειώθηκε στο Σύνταγμα όπου τον περίμεναν με μεγάλη αγωνία οι θαυμάστριές του. Εκείνος λιτός, απέριττος και ατσαλάκωτος δέχθηκε να επιστρατεύσει όλη του τη λαγνεία και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Εμείς τον αγαπάμε και ξέρουμε ότι έχει χιούμορ και δε θα μας τρέχει στα δικαστήρια.