H ντεμί σεζόν που διανύουμε μας επιτρέπει να φοράμε καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα στο ίδιο look αλλά απαιτεί έξυπνο styling για να αντιμετωπίσεις το “φθινόπωρο-καλοκαίρι-φθινόπωρο-καλοκαίρι” mood του καιρού.

Παίρνουμε μαθήματα από τους top fashion bloggers σε όλο τον κόσμο και βλέπουμε τι σημαίνει τζιν πουκάμισο για το street style στις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη. Τα περισσότερα κομμάτια (παντελόνια, T-shirts, σακάκια και jackets) που ακολουθούν βρίσκονται ήδη στην ντουλάπα σου! Μάθε παρακάτω πως να τα χρησιμοποιείς.

1. Double Denim + T-shirt

Το διπλό τζιν σε παντελόνι και πουκάμισο έχει (επανα)νομιμοποιηθεί τις τελευταίες πέντε σεζόν και θεωρείται πλέον κλασικός συνδυασμός του casual street style. Φόρεσε το με ένα λευκό, βαμβακερό Τ-shirt για να είσαι προετοιμασμένος για τις ξαφνικές ζέστες μέσα στη μέρα. Ένα ζευγάρι καφέ brogues είναι μάλλον μονόδρομος στην επιλογή των αξεσουάρ αν πρόκειται να βγεις βράδυ, αλλά μπορείς να παίξεις και με sneakers για πιο sporty look. Ο Blake Scott από το thescotteffect.com ξέρει πως το σκούρο, skinny denim παντελόνι είναι η μόνη επιλογή για το συγκεκριμένο styling.

Extra Tip: Απέφυγε τα Τ-shirts με μεγάλες στάμπες, λογότυπα και rock συγκροτήματα. Κλείδωσε τα όλα αυτά στο κάτω-κάτω συρτάρι της ντουλάπας σου! Δεν πρόκειται να τα φορέσεις φέτος, αλλά κάποια στιγμή θα επιστρέψουν.

2. Double Denim και Σακάκι

Ο συνδυασμός τζιν παντελόνι-τζιν πουκάμισο καλωσορίζει το φθινόπωρο με ένα δίκουμπο σακάκι σε γήινες και χακί αποχρώσεις. Ο Adam Gallagher από το iamgalla.com παίζει με σκούρο denim, φθαρμένα άρβυλα και blazer σε λαδί απόχρωση, την πιο φθινοπωρινή απόχρωση της παλέτας. Στο double denim επιλέγουμε πάντα σκούρο τζιν παντελόνι και μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε πιο ανοιχτό ή σκούρο πουκάμισο. Με αυτό το τονικό παιχνίδι δίνεις ύψος στη σιλουέτα σου και “ανοίγεις” τις πλάτες.

Extra Tip: Το double denim το συνδυάζεις μόνο με δίκουμπο σακάκι σε πρωινά, casual looks. Τα μονόκουμπα είναι για festive συνθήκες και τα τρίκουμπα για ηλικίες άνω των 50.

3. White & Denim

Το λευκό παντελόνι και το τζιν πουκάμισο είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός έρωτας που ζήσαμε όλοι στις διακοπές που πέρασαν και έφυγαν. Το ειδύλλιο αυτό όμως, μεταπηδά από τη βαλίτσα των διακοπών στη σκληρή πραγματικότητα του γραφείου και καμουφλάρεται με ένα σακάκι σε γήινες αποχρώσεις. Μπορείς να παίξεις με καφέ, μπεζ, καμηλό, χακί ή μουσταρδί στο σακάκι.

Extra Tip: Απόλαυσε τις τελευταίες λιακάδες της σεζόν αποφεύγοντας κάθε υπόνοια κάλτσας. Προτίμησε ανοιχτά loafers ή εσπαντρίγιες.

4. Hard Rock Hallelujah

To total black με biker jacket και δερμάτινο backpack είναι μάλλον το ιδανικό πεδίο για να παίξεις με ένα denim shirt. Οι rock αναφορές δεν ήταν ποτέ τόσο ευκολοφόρετες και άνετες. H λονδρέζικη πραγματικότητα του street style icon Quyen Mike από το quyenmike.com του επιτρέπει να φορέσει πλατύγυρο καπέλο και να μην μοιάζει εκκεντρικός rock star. Μην το επιχειρήσεις στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Μπορείς όμως να κλέψεις με το styling trick που θέλει τις μπλε κάλτσες να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα dessert boots και τα γυρισμένα ρεβέρ του μαύρου παντελονιού.

Extra Tip: Προτίμησε skinny παντελόνι αν θες να γυρίσεις τα ρεβέρ, γιατί ο συνδυασμός wide pants-ρεβερ-dessert boots δεν είναι καθόλου κολακευτικός.

5. Denim shirt and chinos

Ο Filippo Cirulli από το thethreef.com μας θυμίζει τι σημαίνει ιταλικό στιλ και στο τζιν πουκάμισο συνδυάζοντας το με πράσινo chinos, καφέ brogues παπούτσια και δετή ζώνη. Κάπως έτσι είναι το ιδανικό styling για μια χαλαρή, απογευματινή βόλτα στη Ρώμη. Απέφυγε τα πολλά βραχιόλια στο χέρι, αυτό που οι fashionistas αποκαλούν arm party, είναι μόνο για το καλοκαίρι.

Extra Tip: Όταν λέμε τζιν πουκάμισο εννούμε πάντα μακρυμάνικο με γυρισμένα μανίκια. Ποτέ κοντομάνικο.

5+1. Denim & Prints

Και ένα look για την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου! Ο καιρός επιτρέπει(;) Κυριακάτικες βόλτες στη θάλασσα. Συνδύασε το denim πουκάμισο με μια χαλαρή βερμούδα σε ό,τι print ή απόχρωση προτιμάς. Το παράδειγμα του Mariano Di Vaio από το mdvstyle.com που επιλέγει cameo βερμούδα και τη συνδυάζει με slip ons είναι άξιο προς μίμηση και μάλλον mainstream, αν κρίνει κανείς από τα 4,1 εκατομμύρια followers στο instagram.

Εxtra Tip: Αντιμετώπισε το τζιν πουκάμισο σαν ένα ουδέτερο καμβά! Τα ίδια, δηλαδή, που ισχύουν και για το λευκό πουκάμισο. Αν έχεις χάσει το επεισόδιο “5+1 Τρόποι να φορέσεις το λευκό πουκάμισο” κάνε κλικ εδώ.