Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω μας με ανασφάλειες και κόμπλεξ. Άνθρωποι που μπορούν να σου χαλάσουν την ημέρα, μια όμορφη στιγμή, μια χαλαρή βραδιά. Όταν πρόκειται για άνδρα και μάλιστα φίλο σου, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σύνθετα.

Μπορεί οι «κακογαμημένες» να είναι το είδος της γυναίκας που δεν θέλεις στην παρέα, το ίδιο όμως ισχύει και για τους μικροτσούτσουνους ή «φίφες». Το κλασικό είδος που του φταίνε οι… μακριές τρίχες. .

Ακολουθούν 5 χαρακτηριστικά ανδρών που φωνάζουν «Μικρουτσούτσουνος alert»!

5. Κάποιοι… άνδρες με στολή

Δεν εννοώ τον Batman, δεν είναι ώρα να ανοίξω κόντρα με τον ήρωα της Gotham City. Αναφέρομαι σε όλους εκείνους τους άνδρες που φορώντας τη στολή τους, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή, μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο από αυτό που είναι. Είτε έχει να κάνει με θαυμασμό και αναγνώριση, είτε με εξουσία, η στολή συμβολίζει ή θα έπρεπε να συμβολίζει, την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Πρακτικές και ύφος πέρα από αυτό, δείχνουν έναν άνδρα που θέλει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη που το δίνει η στολή για ίδιον όφελος. Ευτυχώς, αυτή η συνομοταξία ανδρών είναι ισχνή μειοψηφία.

4. Στου…κολλητού μου τη χαρά

Κι όμως, υπάρχουν «άνδρες» που θα τρέξουν σε μια δύσκολη στιγμή του φίλου τους, αλλά δεν θα είναι παρόντες στη χαρά τους. Είναι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να ελαχιστοποιήσουν οτιδήποτε καλό κάνεις. Στα δύσκολα μπορεί να σε ακούσει, όπως μπορεί να το κάνει και ένας άγνωστος σε ένα παγκάκι – λέμε τώρα. Προσπαθώντας να υποβαθμίσει την επιτυχία σου αισθάνεται καλύτερα, γιατί εκείνος με τη σειρά του δεν έχει να επιδείξει τίποτε άξιο αναφοράς ή και χαράς. Καλό θα είναι να τον απομακρύνεις από τον περίγυρό σου τάχιστα.

3. Οι επιδειξιομανείς

Τεράστιο τζιπ, παρόλο που είναι single και μένει στο κέντρο της πόλης. Τεράστιο πούρο στα μπουζούκια, αν και είναι μισθωτός των 700 ευρώ. Ντύνεται με ρούχα μαϊμού και το logo της επώνυμης -και ακριβής- φίρμας είναι ορατό από τη σελήνη. Όλα γύρω του είναι μεγάλα. Όπως και η ανασφάλεια, το κόμπλεξ, το αίσθημα κατωτερότητας που τον διακατέχει. Δείξε του την κόκκινη κάρτα και μην ασχολείσαι.

2. Η «καλόπιστη» κριτική

«Έλα ρε, αυτός έχει φιλήσει κατουρημένες ποδιές». «Σίγα την καλή, αυτή για να κάνει καριέρα έχει πάει και με τα πόμολα». «Ποιος Μάικλ Τζόρνταν; Δεν τον μάρκαραν!». «Ποιος Μέσι; Είναι κοντός!». Ω ναι. Ο ξερόλας, αμφισβητίας, insider με πηγές “ο-κουμπάρος-του-κουμπάρου-μου-που-είναι-θυρωρός” φείεται σε κάθε παρέα, μόνο και μόνο για να σπάει τα νεύρα των άλλων. Εκείνος θεωρεί πως κάνει επίδειξη γνώσεων, πως είναι ξεχωριστός. Εμείς, που ξέρουμε τι έχει κάνει στη ζωή του κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθει η στιγμή που αντικαθιστούμε το όνομά του στο κινητό με τη φράση «Μηναπαντήσειςγιακανέναλόγο».

1. «Πήγαινε να πλύνεις κανένα πιάτο»

Macho άνδρες που συμμετέχουν σε συζήτηση μεικτής παρέας και αντικρούουν τα απόψεις γυναικών με τη φράση-σημαία κάθε μισογύνη. Όταν τα επιχειρήματα εξαντλούνται, οι μάσκες πέφτουν. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι άνδρες – χρήστες της συγκεκριμένης ατάκας, είναι πως μόνοι τους πέφτουν στα μάτια φίλων και γνωστών. Το να προσβάλλεις κάποιον είναι εύκολο. Αυτό δεν είναι μαγκιά. Αν είσαι μάγκας, μπορείς να την κάνεις να έρθει σπίτι σου, να πλύνει τα πιάτα σου και να σου πει και “ευχαριστώ”!