Θυμάστε μικροί που ονειρευόμασταν να ζήσουμε σε ένα τεράστιο δεντρόσπιτο και όλο και κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον μας έριχνε “άκυρα” του στυλ: “δε γίνεται να μένεις σε δέντρο παιδάκι μου”. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα για την παιδική μας ηλικία να πάρει την εκδίκησή της. Τον τρόπο μας έδειξε ο Horace Burgess από το Tennesee των Ηνωμένων Πολιτειών, που κατασκεύασε το σπίτι των παιδικών και εφηβικών μας ονείρων.

Το ύψος του είναι μόνο… 30 μέτρα, διαθέτει μόλις… 80 δωμάτια, γήπεδο μπάσκετ και εκκλησία! Τώρα μεταξύ μας, αυτό δεν είναι δεντρόσπιτο αλλά δεντροέπαυλη. Η κατασκευή διήρκησε 14 χρονάκια και κόστισε 12.000$, ποσό που είναι εξευτελιστικά μικρό συγκριτικά με το αποτέλεσμα. Το πλούσιο φύλλωμα του δέντρου απορροφά 200.000 λίτρα διοξειδίου του άνθρακα δίνοντας εκτός από την άνεση και την ομορφιά της διαμονής σε αυτό, και μια τεράστια ανάσα για το περιβάλλον.

Το δεντρόσπιτο φτιάχτηκε το 2012 και πλέον αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο για την περιοχή, γεγονός που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτιστοποίηση της οικονομίας του τόπου. Το μελανό σημείο της ιστορίας (γιατί πάντα υπάρχει ένα τέτοιο) είναι ότι ο Horace Burgess δηλώνει πως έφτιαξε το δεντρόσπιτο γιατί έτσι του είπε ο Θεός. Ας ελπίσουμε να μη συμβεί πάλι, αυτό που είχε συμβεί την τελευταία φορά που ο Θεός ζήτησε από κάποιον άνθρωπο να κατασκευάσει μια ξύλινη κατοικία. 

Ζηλέψτε άφοβα!