Θεωρώ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος δάσκαλος του “Ξεκινάω τη μεταρρύθμιση από το προσωπικό στιλ” γιατί τα ζιβάγκο του παραμένουν μέχρι σήμερα σημείο πολιτικής αναφοράς. Αν το καλοσκεφτείς ήταν ο πρώτος που μας έκανε να συζητάμε για τα “ράσα” και όχι για τα έργα του “παπά”.

Βέβαια, μετά ήρθε η Μιμή, ήρθαν τα ιταλικά κοστούμια και για να μην τα πολυλογούμε φτάσαμε στο 2015 και πάλι στην κάλπη (για ακόμη μια φορά) και εδώ αναρωτιέσαι αν αυτό που θα ρίξεις (πάνω σου) έχει καθόλου σημασία #diplis.

Αποφάσισω να αναλύσω τις λεπτομέρεις στο στιλ των πολιτικών πρωταγωνιστών του ’15 μήπως και σου δώσω λύση στο κρίσιμο ερώτημα της Κυριακής: Τι να φορέσω για να ψηφίσω;

Τι να φορέσεις:

1. Σκούρο σακάκι με λευκή ποσέτ

Λευκή ποσέτ Topman 6.00 λίρες topman.com

Τα πολλά ταξίδια στην Ευρώπη σε κάνουν Ευρωπαίο. Βλέπεις με άλλο μάτι τα μνημόνια και ξαφνικά εμπλουτίζεις την γκαρνταρόμπα σου με ιταλικές υπογραφές. Ναι, η γραβάτα απουσιάζει γιατί δεν θες να είναι ορατή (με το μάτι) η αλλαγή της τοποθέτησης… Όμως η ποσέτ υποδηλώνει ότι τα capital controls δεν σε εμπόδισαν από το να επενδύσεις στην εικόνα σου #diplis (και πάλι)! Φόρεσε σκούρο σακάκι με λευκή ποσέτ αν συμπαθείς την αριστερή φιλο-μνημονιακή επανάσταση.

2. 50 αποχρώσεις του μπλε

Γραβάτα Asos 8,30 ευρώ asos.com

Ναι, η Νέα Δημοκρατία έχει περάσει από 40 κύματα. Υπάρχει όμως μια σταθερά που δεν μεταβάλλεται όσο κι αν περάσουν τα χρόνια, όσες μοίρες κι αν αλλάξει η πολιτική τοποθέτηση, όσοι αρχηγοί κι αν πάρουν τη σκυτάλη. Η μπλε γραβάτα θα είναι εκεί να μαρτυρά την αγάπη για τις παραδόσεις. Επίσης βοηθά και εμάς τους απολιτίκ να καταλάβουμε ποιο κόμμα εκπροσωπεί o εκάστοτε αρχηγός.

3. Το Backpack

Backpack Michael Kors 400.00 ευρώ mrporter.com

Θες ένα αξεσουάρ που να εκφράζει το νεανικό και ανανεωτικό μήνυμα της ψήφου σου; Ο Σταύρος έχει τη λύση και δεν είναι άλλη από το backpack. Το συνδυάζει με κοστούμι, με γραβάτα, με ποσέτ, με T-shirt, με τζιν και με δερμάτινο σακάκι. Σε όλες τις στιλιστικές ερωτήσεις έχει μια (την ίδια) απάντηση. Πειραματίζεται με το στιλ του και ξέρει πώς να ντυθεί ανάλογα με την περίσταση. Με τόσες (συχνές) αλλαγές, όμως, δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς ποια είναι η τοποθέτηση του…

P.S. Και, επίσης τι κουβαλάει κάθε φορά μέσα στο backpack;

4. Το πουκάμισο του ρέιβερ

Πουκάμισο Peggs And Son 80.00 λίρες peggsandson.com

Όταν έχεις εκνευρίσει όλη την Ευρώπη και έχεις βάλει το λιθαράκι σου σε ένα οικονομικό χάος για τη χώρα σου, το πουκάμισο του ρέιβερ είναι στιλιστικός μονόδρομος. Το πιο εύστοχο σχόλιο που είχα διαβάσει τον περασμένο Ιούλιο ήταν “Sodade 2000”. Ελπίζω να μπορείς να φτιάξεις την εικόνα στο μυαλό σου. Φόρεσε κι εσύ αυτό του πουκάμισο αν η σύγχυση στο μυαλό σου δεν σου επιτρέπει να καταλάβεις σε ποια δεκαετία είμαστε.

5. Ρίξε λευκό

Πουκάμισο Hugo Boss 165.00 ευρώ mrporter.com

Πριν από λίγες μέρες είχα αναλύσει ακριβώς όλες τις συνθήκες για τις οποίες ενδείκνυται το λευκό πουκάμισο. Αυτήν την Κυριακή, όμως, ίσως να είναι λάθος. Το λευκό στην κάλπη δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις.

6. Κανένα από τα παραπάνω

Ελπίζω να αντιμετώπισες τις παραπάνω λέξεις με χιούμορ. Το στιλ έχει συμβολισμούς που καθορίζουν τα “νοήματα”, ωστόσο η ψήφος είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Προσωπική και χωρίς χρώματα.