Οι πρώτες μέρες του φθινοπώρου, η επιστροφή στο γραφείο και οι υψηλές θερμοκρασίες επαναφέρουν τους νέους κανόνες του office dress up. Ως δημοσιογράφος δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες στιλιστικές απαιτήσεις στον επαγγελματικό χώρο! Ξέρω όμως  ότι τα ράσα κάνουν τον παπά και ότι ποτέ δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να κάνεις καλή πρώτη εμφάνιση. Για αυτό το λόγο είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος. Απέφυγε τις υπερβολές και ντύσου ανάλογα με το περιβάλλον του γραφείου. Τα αυστηρά δίκουμπα σακάκια σε μπλε σκούρο μπορούν να μείνουν στο βάθος της ντουλάπας ενώ απολαμβάνεις τα λευκά παντελόνια συνδυασμένα με σταυρωτά σακάκια και μονόχρωμα T-shirts.  Κλέβουμε ιδέες από τα posts 6 top fashion bloggers και υπογραμμίζουμε τα 6 κομμάτια που πρέπει να έχεις αυτή τη σεζόν στη ντουλάπα σου.


1. Το παλ σακάκι


Ο κλασικός συνδυασμός του λευκού πουκάμισου με navy μπλε chino παντελόνι αναβαθμίζεται με ένα μονόκουμπo σακάκι σε παλ απόχρωση. Ο Γερμανός Matthias Geerts από το mattgstyle.com επιλέγει ανοιχτό πουκάμισο αποφεύγοντας γραβάτα για να δώσει πιο καλοκαιρινό ύφος. Ακολούθησε την τάση συνδυάζοντας παντελόνι και σακάκι από την ίδια χρωματική παλέτα σε διαφορετική όμως τονικότητα, aka σκούρο παντελόνι και παλ σακάκι.

Extra Tip: Ο νικητής κρίνεται στις λεπτομέρειες: το πουκάμισο πρέπει να είναι κολαριστό, τα chinos δεν θέλουν ποτέ τσάκιση.

2. Ιταλικό pinstripe


Ο πιο εύκολος τρόπος για να φορέσεις το pinstripe κοστούμι το πρωί είναι ακολουθώντας το παράδειγμα του Lorenzo Liverani από το yourmirrorstyle.com. Το μαύρο T-shirt μπαίνει στη θέση του πουκάμισου προσδίδοντας έξτρα πόντους κούλνες σε ένα look ιδανικό για τους εργασιακούς χώρους χωρίς αυστηρό dress code.

Extra Tip: Μη φοβάσαι να παίξεις με το συνδυασμό μαύρου με μπλε, έχει νομιμοποιηθεί εδώ και 5 σεζόν.

3. Σταυρωτό σακάκι


Είναι η απόλυτη, διαχρονική επένδυση της αντρικής ντουλάπας, φοριέται όλο το χρόνο και έχει τη δική του θέση στο πάνθεον των passe-partout/πας παντού κομματιών. Στο γραφείο, το φθινόπωρο θα φορέσεις το σταυρωτό σακάκι με ριγέ πουκάμισο και μόνοχρωμο chinos ή λευκό τζιν. Ακολούθησε το παράδειγμα του Moti Ankari από το metroman.com και σήκωσε λίγο πιο ψηλά τα ρεβέρ για να κάνεις ακόμα πιο καλοκαιρινό το look.

Extra tip: Όταν αγοράζουμε σταυρωτό σακάκι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στο σωστό fit γιατί από τη φύση του έχει “τετράγωνη φόρμα” στη μέση και προσθέτει πόντους. Πόντους στην κοιλιά όχι στο στιλ.


4. Καρό και Polo


Ο βασικός κανόνας για να εντάξεις σωστά το καρό σακάκι στα every day looks σου είναι παίζοντας με τα χρώματα που κρύβονται μέσα στο print. Ο Marcel Floruss από το onedapperstreet.com αναβαθμίζει το κοινό casual combo: polo μπλουζάκι – μπλε παντελόνι με ένα δίκουμπο καρό σακάκι.

Extra Tip: Το κουμπωμένο polo δίνει πόντους “επικαιρότητας” στο outfit.

5. To λευκό παντελόνι


Το λευκό παντελόνι περνά από τη βαλίτσα των διακοπών στα outfits του γραφείου και συνδυάζεται με αυστηρό μπλε πουκάμισο και γαλάζιο σακάκι. Ο Ali Gordon από το aligordon.net προτιμά κλασσικά αξεσουάρ με μοκασίνια και ζώνη σε πλήρη χρωματική αρμονία.

Extra Tip: Προτίμησε να σπάσεις τη βαρατή δικτατορία του “σετ” παίζοντας με sneakers ή εσπαντρίγιες.


6. Το Γιλέκο


Το γιλέκο είναι το μόνο κομμάτι που μπορεί να κάνει ένα look σύγχρονο και vintage συγχρόνως. Ο Adam Gallagher από το iamgalla.com ξέρει πως να το επαναφέρει στο προσκήνιο με τη σωστή αρμονία στη χρωματική παλέτα. Παίξε με ένα combo: παντελόνι και πουκάμισο, στο ίδιο χρώμα όπως για παράδειγμα μαύρο ή μπλε σκούρο και πρόσθεσε ένα γιλέκο σε γκρι ή χακί.

Extra Tip: Επειδή ξυπνάς για να πας στο γραφείο και όχι να φωτογραφηθείς για editorial αγνόησε την υπερβολή στα αξεσουάρ, aka το καπέλο και τις τιράντες.