Δεν είναι κακό, ας το παραδεχτούμε: λίγο έως πολύ είμαστε ΟΛΟΙ μας καμένοι από τη μάστιγα που ακούει στο όνομα “λιώνω-με-τις-ώρες-χωρίς-λόγο-στο-κινητό-μου”. Στο σπίτι, στο γραφείο, στη στάση του μετρό, στον καφέ, στην τουαλέτα, στο κρεβάτι, το δεξί χέρι των χρηστών βρίσκεται σε full time απασχόληση με το καταραμένο το κινητό. “Από αυτή τη Δευτέρα θα το ελαττώσω”, είπε κάποιος μανιακός χρήστης smartphone κάποτε και το smartphone έκλαψε από τα γέλια.

Αν, λοιπόν, θες να δεις κι εσύ κατά πόσο έχεις βλάψει τον εαυτό σου από τον εθισμό αυτό, δεν έχεις παρά να κάνεις το Eichoff’s τεστ. Μέσα από αυτό, θα μάθεις αν πάσχεις από το σύνδρομο “De Quervain’s”, το οποίο είναι μια μορφή τενοντοθυλακίτιδας (τραυματισμός που προκαλείται από τις επαναληπτικές κινήσεις που κάνει κανείς όταν πατάει συχνά ένα κουμπί).

Για να μη σε ζαλίζουμε με τα ιατρικοτέτοια, αυτό που πρέπει να κάνεις την πολύ απλή κίνηση που βλέπεις στην φωτογραφία αριστερά.

Σε περίπτωση που νιώσεις ενόχληση ή πόνο, μπορείς να χύσεις ένα δάκρυ για τις χιλιάδες ώρες που χαράμισες αλόγιστα πάνω από την οθόνη του κινητού σου. Το δικό μας έχει ήδη στεγνώσει.