Πρωθυπουργέ μου. Ήμουν από αυτούς που σε στήριξαν όταν ανέλαβες την προεδρία του κόμματος. Λύκειο εγώ, νέο παιδί εσύ και πρώην καταληψίας, ε όσο να’ναι ταυτίστηκα. Σε ψήφισα την πρώτη μου φορά στο 4%. Σε ξαναψήφισα στο 17% και στο 27% λίγες μέρες μετά. Τώρα δε μπορώ να πω ότι σε υποστηρίζω, αλλά σε καταλαβαίνω. 

Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι είσαι από τα μέρη μου. Το Αθαμάνιο (χωριό σου) με τα Γουριανά (χωριό μου) είναι και στον ίδιο δήμο. Το καλοκαίρι γνώρισα και συγγενείς σου και ένιωσα αρκετά όμορφα που κάποιος “δικός μου” άνθρωπος φαίνεται να τα πηγαίνει καλά και να ηγείται αυτής της πολύπαθης χώρας. Μέχρι χθες που έμαθα πως θα υπογράψεις την κατάργηση του χύμα τσίπουρου.

ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ; Εσύ τι έπινες στο χωριό; Τσιλιλή έπινες; Ή μήπως σου έφτιαχνε η γιαγιά σου μοχίτο με δυόσμο από το χωράφι; Και στην τελική ρε δικέ μου, κάνεις υπουργό τον Χαϊκάλη και την επόμενη μέρα θέλεις να καταργήσεις το χύμα τσίπουρο; Τι είναι αυτό; Πλάκα από τον Παυλίτο και τον Νικηφόρο; Συγκεντρώσου…

Να βρεις ισοδύναμα Αλέξη. Να σταματήσει αυτό το αστείο. Να καταργήσεις το ουίσκι Αλέξη. Να νομιμοποιήσεις τη φούντα και να της βάλεις 200% ΦΠΑ. Να ιδιωτικοποιήσεις τον Λαφαζάνη, σκέψου κάτι άλλο, δε με νοιάζει. Και να σου πω κάτι, εσύ ειδικά θα με καταλάβεις. Αν πρέπει ντε και καλά να καταργήσεις το τσίπουρο, να σβήσεις από το χάρτη αυτή την αηδία με το γλυκάνισσο που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται τσίπουρο. Αυτό στείλτο στο διάολο και να δεις πώς θα αυξηθούν τα ποσοστά σου. Αυτοί που ξέρουν από τσίπουρο θα σε ψηφίσουν Αλέξη.

ΤΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΜΕ ΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙΣ ΑΛΕΞΗ; ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ;

Δηλαδή συγγνώμη, τι άλλο θέλουν αυτοί οι “εταίροι”; Το δημοψήφισμα δεν το σεβάστηκαν, τις Καρυάτιδες τις έκλεψαν και δεν τις επιστρέφουν. Αλέξη δε σε βλέπω καλά. Μπορεί ο λαός να μην ξεσηκώθηκε με τη μνημονιάρα που υπέγραψες αλλά με το τσίπουρο θα γίνει πανικός και να μου το θυμάσαι. Και αυτό που με θλίβει περισσότερο ξέρεις ποιο είναι ρε Αλέξη; Είχες μόνο ένα μέρος να πηγαίνεις και να βρίσκεις την ησυχία σου. Τώρα με τι μούτρα θα πας στο Αθαμάνιο; Θα πας στο καφενείο και θα ζητήσεις τι; Εμφιαλωμένο; Τσιλιλή; Γάτσιο; Θα γελάσουν και οι πέτρες Αλέξη!

Και επειδή δεν είμαι μόνος στον αγώνα κατά της πραξικοπηματικής απαγόρευσης του χύμα τσίπουρου, οι σύντροφοι παρακάτω δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στο twitter.