Όσο κι αν ο νεοπλουτισμός κυβερνά τον καπιταλιστικό κόσμο του σήμερα, κάποιες αξίες θα παραμένουν ατόφιες στο χρόνο. Αξίες που δεν συγκινούνται από ταχύτητες, μεγέθη και ψηλόλιγνα κορίτσια που περιμένουν να κατέβουν οι πόρτες των supercars.  

Μια τέτοια ομορφιά είναι και η DB5. Γνωστή ως η πρώτη Aston Martin και σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα (αν όχι ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ) αυτοκίνητο του Bond. Έπαιξε σε 6 ταινίες, με πρώτο οδηγό φυσικά τον Sir Sean Connery στη ταινία Goldfinger το 1964 και από εκείνα τα χρόνια φάνταζε ως η ασφαλέστερη και πιο δύσκολη επένδυση που μπορούσε να κάνει κάποιος στο χώρο της αυτοκίνησης. 

Διάσημοι οίκοι δημοπρασιών αναφέρουν πως σήμερα είναι εξαιρετικά σπάνιο να ανακαλύπτουν μια με δυο DB4 ή DB5 που είναι διαθέσιμες για ανακατασκευή. 

Μια από αυτές εμφανίστηκε στο μοναδικό MR PORTER που έβαλε πλάτες και έμπνευση για ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ γύρω από την ανακατασκευή και των ιδρώτα των εξειδικευμένων μηχανικών της Aston Martin Works. 

Ίσως από τις λίγες φορές που μένω να κοιτώ αποσβολωμένος την οθόνη, έκπληκτος από τη μαγική σύνθεση πόνου, αγάπης, ταλέντου, δημιουργίας, κινηματογράφησης και μουσικής (προσθέστε ό,τι άλλο θέλετε). 

ΥΓ. Για όποιον ενδιαφέρεται για αγορά, η δημοπρασία έγινε στις 9 Μαΐου. Στα επόμενα αδέλφια!

[Σκηνοθεσία/Παραγωγή Mr Jacopo Maria Cinti, Art Direction MR PORTER.]