Εδώ είμαστε για να μιλάμε ανοιχτά. Και ξέρεις πολύ καλά αγαπητέ προβοκάτορα, ότι δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από το δάχτυλο μου. Πρέπει να μάθεις λοιπόν πόσο πολύ υποφέρω κάθε μέρα με τους τύπους που έχω δίπλα μου. Όλα αυτά συμβαίνουν, πολύ απλά επειδή είμαι από αυτούς που όταν ακούν τη λέξη i-tunes τους έρχεται στο μυαλό ο Συλβέστερ, ο Τουίτι και το υπόλοιπο παρεάκι.

Αριστερά μου κάθεται ένας τύπος που έχει τα ίδια περίπου μαλλιά με μένα, έμεινε για λίγες μέρες χωρίς κινητό και νόμισε ότι η γη σταμάτησε να γυρίζει. Στα δεξιά μου είναι ο χιπστερογκατζετάκιας που έχει εφαρμογή στο i-phone 8, για να μπορεί να ανοίγει μπύρες με τη σκέψη του. Και στη μέση εγώ, που μέχρι πριν ένα χρόνο πόνταρα τα νεφρά μου ότι δε θα πάρω ποτέ τηλέφωνο με οθόνη αφής.

Ντροπή μου αλλά βρέθηκα με i-phone 4. Να σου εξηγήσω όμως. Δεν είναι αυτό που νομίζεις, η φίλη μου η Κατερίνα μου το έδωσε που της περίσσευε. Τι να κάνω; Έπρεπε να έχω κινητό που μπαίνει στο ίντερνετ. Οπότε με βλέπει ο κόσμος και σου λέει «ακριβό τηλέφωνο έχει αυτός, θα κάνει παπάδες». Αμ δε.

Δεν έχω μπει ποτέ στο διαδίκτυο από τα δεδομένα της εταιρίας, αλλά μόνο από Wi-Fi. Και νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου. Δεν έχω καμία εξάρτηση από το τηλέφωνό μου και μάλιστα πριν 2 χρόνια, πήγα διακοπές και για μία ολόκληρη εβδομάδα είχα κλειστό το τηλέφωνο (γεγονός που συνέβαλλε στο να αποκληρωθώ από την κυρα-Λίτσα).

Για να καταλάβεις τη διαφορά νοοτροπίας πάνω στο ζήτημα αγαπητέ προβοκάτορα, ο τύπος στα αριστερά μου, έμεινε χωρίς τηλέφωνο για 3 ημέρες και έχει χρησιμοποιήσει: το κινητό μου με τη δική μου κάρτα, μετά με τη δική του κάρτα, δύο κυπελλάκια δεμένα με σπάγκο, μία ντουντούκα, ένα φαξ και έχει πάει και στο περίπτερο για να τηλεφωνήσει από εκεί.

Για τον εκ δεξιών μου, τα λόγια είναι περιττά. Χτυπάει το τηλέφωνο και εμφανίζεται μια οθόνη πάνω στο δέρμα της παλάμης του, με τα δάχτυλά του να χρησιμεύουν ως ακουστικά. Παραγγέλνει φαγητό από τον υπολογιστή (από το e-FOOD.gr συγκεκριμένα) και καφέ με τα μάτια. Τώρα, σε πειραματικό στάδιο βέβαια, έχει κάνει την καρέκλα του να τον ακολουθεί όπου πηγαίνει για να μη μένει όρθιος. Απίστευτα πράγματα!

Κι εγώ ο καημένος; Εγώ καλώ από σταθερά τηλέφωνα. Κι από καρτοτηλέφωνα, δεν έχω τέτοια θέματα. Και ζω σαν τον κλασσικό έλληνα του 2000. Με λεφτά του 2015 βέβαια. Με αυτοτιμωρητική διάθεση λοιπόν, κάθισα ανάμεσα από αυτούς του δύο μήπως και καταφέρουν να με πείσουν να εξανθρωπιστώ. Φευ.

Νόκια 3310 για πάντα.