Ο μεγάλος Στηβ Γιατζόγλου, γνωστός και φημισμένος για τις ατάκες του, είπε κάποτε: «Ημασταν στην Εθνική με τον Καστρινάκη και ήρθε ο Γκάλης. Μόλις τον είδα, είπα του Καστρινάκη, “πάμε να φύγουμε”. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να αποχωρήσω από την Εθνική». Αν μη τι άλλο, μεγάλο πνεύμα από έναν τεράστιο μπασκετμπολίστα που έφυγε με το κεφάλι ψηλά, όπως λίγοι έχουν τη δύναμη να πράξουν.

Σαν σήμερα, λοιπόν, στις 6 Μαϊου του 1980 ο Νίκος Γκάλης έκανε το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας και ο ίδιος δεν το ξέχασε. Το ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο “γκάνγκστερ” θυμάται:

«Γυρίζω πίσω 35 χρόνια!! Στο Βεβέ της Ελβετίας έκανα την πρώτη επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Είναι από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ έστω και αν χάσαμε σε εκείνον τον αγώνα από την Σουηδία. Ήταν 6 Μαΐου 1980. Τότε έμπαιναν οι βάσεις για την επιτυχία του 1987!

Η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή είναι να φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του και να την τιμήσει αγωνιζόμενος στα γήπεδα. Γι’ αυτό και εγώ έχω σε περίοπτη θέση στο σπίτι μου την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Για να την βλέπω και να θυμάμαι τις όμορφες στιγμές που έζησα».

Ας θυμηθούμε μερικές ανεπανάληπτες στιγμές του Γκάλη με το εθνόσημο…

 

 

 


 


Αντί επιλόγου, Νικ σ’ ευχαριστούμε