Τέλος ο Αγγελος Αναστασιάδης από τον ΠΑΟΚ και… πολύ άργησε ο δικέφαλος να ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας.
Λέμε “και πολύ άργησε”, διότι ο Αναστασιάδης είναι καλός προπονητής, αλλά, πλέον, για μικρομεσαίες ομάδες. Όχι για μεγάλες και σύγχρονες που θέλουν να παίζουν μπάλα στον σημερινό -και μελλοντικό- ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.
 

Οι λόγοι είναι οι εξής:

– Η Παναγιά, οι Αγιοι και ο Ιησούς, δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Εκεί (σ.σ. στο ποδόσφαιρο) εντολές δίνει μόνο η στρογγυλή Θεά κι αυτές ανάλογα με τις επιλογές της ομάδας και του προπονητή.

– Η εμμονή στα Θεία, αποτυπώνει πλήρως τη γενικότερη θεώρηση πραγμάτων του Αγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος εντοπίζει συγκεκριμένες ευθύνες μόνο στους παίκτες του. Οι δικές του επιλογές (καλές ή κακές) άπτονται της Μητέρας της θρησκείας μας.

– Η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών σε παντελώς άσχετες θέσεις μέσα στο γήπεδο. Αθανασιάδης ως αμυντικός χαφ και Σαλπιγγίδης ως ακραίο μπακ, άλλον δεν είναι ό,τι πιο νορμάλ και ισορροπημένο για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Έστω κι αν κερδίζει μέσα στο Φάληρο.

– Οι προπονήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την προετοιμασία που κάνει ένας σύγχρονος τεχνικός. Δεν είναι δυνατόν στο τρέξιμο γύρω-γύρω από το γήπεδο να “προηγείται” των ποδοσφαιριστών ο 62χρονος τεχνικός. Πόσο μπορεί να ανεβάσει ταχύτητα, άραγε, ένας άνθρωπος σε αυτή την ηλικία;

– Όσοι γνωρίζουν τις τακτικές του Αγγελου, λένε ότι ποτέ δεν έχει γίνει προπόνηση στις στημένες μπάλες. Αυτοσχεδιασμός και… άγιος ο Θεός. Τα ίδια ισχύουν και στον “πίνακα”, εκεί που αναλύεται -υποτίθεται- ο αντίπαλος και ο τρόπος που αγωνίζεται.

– Η εμμονή του να αφήνει έξω από κρίσιμα παιχνίδια, παίκτες που ναι μεν έχουν τιμωρηθεί, που υπάρχει η δυνατότητας επιλογής των αγώνων που δεν θα αγωνιστούν, δε. Αποτέλεσμα, να στερείται χρήσιμους ποδοσφαιριστές σε “καλά” ματς.

– Όταν η ομάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, είτε βγαίνεις μπροστά και μιλάς ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, είτε παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις για να δώσεις την ευκαιρία στην ομάδα που αγαπάς, να βρει το δρόμο της πιο γρήγορα, εάν τον βρει. Ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν τα πλέι οφ και υφίασταται μια τελευταία ευκαιρία για τον σύλλογο να επανακάμψει…