Φέτος στο Κάουνας ο Ολυμπιακός καταγράφει την 12η συμμετοχή του σε Final-4 της Euroleague και, μετά την πρόκρισή του στον τελικό έπειτα από τη μεγάλη ανατροπή επί της Μονακό, διεκδικεί το τέταρτο τρόπαιό του στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα κεφάλαια των Final-4 της Euroleague, αφού η συμμετοχή τους ξεκινάει στη… χρυσή εποχή τω 90’s και μετά από ένα επίπονο 10ετές διάλειμμα κατόρθωσαν με διαφορετικές ομάδες, συνθήκες και μπάτζετ να επιστρέψουν στους αγώνες που κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης με επτά παρουσίες από το 2009 και μετά.

Συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο σε Ρώμη (1997), Κωνσταντινούπολη (2012) και Λονδίνο (2013), ενώ έχουν κερδίσει 8/10 τελικούς με μοναδικές εξαιρέσεις το Μόναχο το 1999 και το Βερολίνο το 2009 όπου και κατατάχθηκαν τρίτοι και τέταρτοι.

Τελ Αβίβ 1994: Α, ρε Ζάρκο…

Το 1994 το ελληνικό μπάσκετ βρισκόταν στο απόγειο του, αφού μετά την σπουδαία διαδρομή του Άρη των Γκάλη, Γιαννάκη και το χαμένο Final-4 του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ το 1993, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα ημιτελικά της Euroleague και τέθηκαν αντιμέτωποι στο Τελ Αβίβ.

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews