Σε άλλα νέα, οι Μιλγούκι Μπακς αποκλείστηκαν από τους Μαϊάμι Χιτ και παρά τις προσδοκίες για διεκδίκηση του φετινού τίτλου, έμειναν εκτός -και μάλιστα αρκετά νωρίς- από τα play-offs. Μετά το τέλος του παιχνιδιού που απογοήτευσε τους Μπακς φέρνοντας τον αποκλεισμό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχτηκε ερωτήσεις. Και μια συγκεκριμένη ερώτηση για τη σεζόν της ομάδας του. Και ξέσπασε. Και διάολε τα είπε υπέροχα. To the point. Όπως πάντα. 

Ο Αντετοκούνμπο είπε ό,τι θα θέλαμε να απαντάνε όλοι οι αθλητές, που για κάποιο λόγο είχαν μια κακή παρουσία, μια κακή μέρα, ένα κακό αποτέλεσμα. Και όσα θα έπρεπε να έχει στο μυαλό του κάθε απογοητευμένος φίλαθλος, κάθε έξαλλος «οπαδός». 

Συγκεκριμένα, είπε: 

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στη δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά.

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

Ναι, ρε Γιάννη. Αυτό ακριβώς. 

Στο μεταξύ, σε ερώτηση για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα απάντησε: 

“Αυτό που κάνω από παιδί. Θα μπω στο γυμναστήριο, θα το σκέφτομαι όλο το καλοκαίρι. Κάθε άνθρωπος το διαχειρίζεται διαφορετικά. Κάποιοι κάνουν κάτι άλλο. Εγώ απλώς θα το θυμάμαι. Δεν θέλω να ξαναβρεθώ σε αυτή την θέση, αλλά είναι μπάσκετ και θα ξαναβρεθώ. Ελπίζω τότε να το διαχειρστώ καλύτερα. Πρέπει να βελτιωθώ, να δουλέψω το σώμα μου και να επιστρέψω καλύτερος την νέα σεζόν”.

Δες εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη: 

https://www.youtube.com/watch?v=M9YF1Aw9EjA