Έχουμε βάλει την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει διάφορα πράγματα για εμάς. Να φτιάξει φωτογραφίες από πάρτι που δεν έγιναν ποτέ. Να μας εξηγήσει τους πιο θανασικούς στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Να χαρίσει σε ιστορικά -και μη- πρόσωπα τις σέλφι που τους χρωστούσε η ζωή. Τώρα, της ζητήθηκε να λύσει ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει τσακωμούς και τσακωμούς σε ποδοσφαιρικά τραπέζια. Ή μάλλον σε φιλικά τραπέζια που κατέληξαν ποδοσφαιρικά. Δεν ξέρουμε να μιλιούνται σήμερα. 

Τέλος πάντων, σύμφωνα με το ChatGPT να φτιάξει την κορυφαία 11άδα όλων τον εποχών. Από αυτή δεν λείπει προφανώς ο Μαραντόνα, ο Πελέ, ο Κρόιφ, ο Μέσι, ο Ρονάλντο και ο Ζιντάν. Λείπουν άλλοι, βέβαια, και όλο και κάποιος θα διαφωνεί εκεί έξω. 

Το ChatGPT έφτιαξε την κορυφαία εντεκάδα όλων των εποχών και αυτή απαρτίζεται από εμβληματικές μορφές του ποδοσφαίρου (ο συντάκτης αυτού του κειμένου δίνει μάχη για να αποφύγει να γράψει τη λέξη ‘παιχταράδες’). Τρεις εξ αυτών δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή: Κρόιφ, Μαραντόνα, Πελέ.

 

Ο Μπουφόν είναι στο τέρμα. Στην άμυνα έχουμε τους Μαλντίνι, Μπεκενμπάουερ, Μπαρέζ και Καφού. Ο Ζιντάν είναι στο κέντρο και Κρόιφ και Μαραντόνα κάνουν μαγικά μπροστά του. Ρονάλντο, Πελέ και Μέσι είναι οι επιθετικοί. Και ρωτάμε: Υπήρχε περίπτωση να χάσει αυτή η ομάδα;