Ο Νεϊμάρ επίσημα, μετά τον πρόσφατό του τραυματισμό, δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Τις τελευταίες ώρες έγινε μάλιστα γνωστό πως δεν πρόκειται απλώς να χάσει τον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν ενάντια στην Μπάγιερν, την Τετάρτη, αλλά πρακτικά θα χάσει ολόκληρη τη σεζόν. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα επιστρέψει στις προπονήσεις σε τέσσερις μήνες. 

Στο μεταξύ, φαίνεται πως δεν σοκαρίστηκε κανείς από τον τραυματισμό του. Σχεδόν κάθε χρόνο, την ίδια περίοδο, ο Νεϊμάρ ζει τη μέρα της Μαρμότας, και καταλήγει να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί λόγω κάποιου τραυματισμού. 

Με αφορμή αυτόν τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Κριστόφ Ντουγκαρί, παλαίμαχος επιθετικός βρήκε την ευκαιρία να “επιτεθεί” στον Νεϊμάρ χωρίς κανένα φίλτρο και ευγένεια και διάολε, συμφωνούμε. Νεϊμάρ, ελπίζουμε να μας συγχωρήσεις. 

Σε άλλα νέα, ο Ντουγκαρί, που τελείωσε την καριέρα του στη Μπέρμιγχαμ Σίτι, το 2004, δήλωσε χαρούμενος για τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου, τονίζοντας πως δεν αντέχει να τον βλέπει. “Είμαι χαρούμενος για την Παρί Σεν Ζερμέν που ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε. Νομίζω πως είναι μια απίστευτη τύχη για τον Γκαλτιέ. Η ομάδα είναι πολύ περισσότερο ισορροπημένη με πέντε παίκτες στην άμυνα, τρεις στη μεσαία γραμμή και δυο στην επίθεση”, ανέφερε. Αλλά μισό λεπτό. Εξήγησε κιόλας. 

“Δεν είναι ικανοί να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, γιατί όταν χάσουν τη μπάλα οι τρεις επιθετικοί δεν αμύνονται”, τόνισε, καταλήγοντας να πετσοκόβει κάπως τον Νεϊμάρ. Με τα δίκια του, χωρίς τα δίκια του, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του καθενός. «Δεν αντέχω να βλέπω το ποδόσφαιρό του άλλο πια… Απλώς δεν μπορώ να το κάνω. Πονάνε τα μάτια μου να τον βλέπω να προσποιείται ότι παίζει. Δεν θέλω να τον ξαναδώ στον αγωνιστικό χώρο άλλο πια».

Καταλαβαίνουμε τι εννοεί; Απόλυτα. Αχρείαστη επίθεση; Επίσης απόλυτα.