Ο Μίλτος Τεντόγλου θα μπορούσε να είναι σεφ. Ο πατέρας του, Γιώργος, μαζί με τη μητέρα του Ιωάννα, αναγκάστηκαν λόγω κρίσης το 2012 να μετακομίσουν στη Γερμανία και κατάφεραν να ανοίξουν ένα εστιατόριο στο Νιντερνχάουζεν, δίπλα στη Φρανκφούρτη.

Ο Μίλτος μικρός ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του μπαμπά του και να γίνει σεφ. Κι όμως, αυτός ο υπερ-πρωταθλητής, είναι κατά βάθος ολίγον τεμπελάκος: σκέφτηκε ότι δεν θα αντέξει ούτε την ορθοστασία, ούτε τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, οπότε προτίμησε να τα τρώει τα φαγητά και όχι να τα φτιάχνει.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα μπορούσε να είναι «πληροφορικάριος» ή προγραμματιστής. Πάντα του άρεσαν οι υπολογιστές, πέρα από το να παίζει video-games ξεκίνησε να σπουδάζει στο αντικείμενο, αλλά τα παράτησε. Είπαμε, κουράζεται εύκολα…

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα μπορούσε να είναι αθλητής του παρκούρ. Στα 12 του ξεκίνησε στα Γρεβενά να ασχολείται με αυτό, την ίδια ώρα που οι συνομίληκοί του έπαιζαν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Έπεφτε, σηκωνόταν και συνέχιζε. Χτυπούσε, έτριβε λίγο το πονεμένο του γόνατο και ξανά από την αρχή.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα μπορούσε να είναι μουσικός, καθώς πήγε σε μουσικό σχολείο αλλά και σε ωδείο, ξέρει μπουζούκι, κιθάρα και κάτι λίγα από πιάνο.

Σε γενικές γραμμές ο Μίλτος Τεντόγλου θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει εντελώς διαφορετικό δρόμο στη ζωή του από το μήκος, το στίβο και τον πρωταθλητισμό, αν φυσικά είχε νικήσει την τεμπελιά του και την απέχθειά του στο πρωινό ξύπνημα. Αλλά εκείνη μέρα, στα 15 του, που τον είδε ο Βαγγέλης Παπανίκος στο στάδιο των Γρεβενών, να κάνει αυτοσχέδιους αγώνες με την παρέα του και να βιντεοσκοπούν τα κατορθώματά τους, ήταν η μέρα που άλλαξε η ζωή του. Ίσως και η μοίρα ολόκληρη του ελληνικού στίβου.

Διάβασε τη συνέχεια για τη ζωή του Τεντόγλου στο intronews.gr