Άλλη μια βαρετή μέρα στη δουλειά αφού έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον πως το να ανεβαίνει στο βάθρο ο Μίλτος Τεντόγου, είναι μα απλή ρουτίνα για τον ίδιο. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ο 24χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου για τρίτη σερί διοργάνωση. Μετά το 2019 και το 2021, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Κωνσταντινούπολη με καλύτερη επίδοση στον τελικό του μήκους στα 8,30μ., από την πρώτη του προσπάθεια. Τα παπούτσια θα φταίνε.

Από το πρώτο μόλις άλμα, ο Γρεβενιώτης χαρακτήρας anime έδειξε τις διαθέσεις του. Στο δεύτερο άλμα του έκανε 8,16μ., το τρίτο ήταν άκυρο, στο τέταρτο έφτασε στα 8,05μ. και στο πέμπτο 8,07μ. Στο έκτο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το χρυσό, πήδηξε 8,29μ., ενώ από τα μεγάφωνα έπαιζε συρτάκι! Ναι, τι; Λίγη γραφικότητα δεν έκανε ποτέ κακό.

 

Ο μόνος που έδειξε ικανός να απειλήσει τον Τεντόγλου ήταν ο Τομπίας Μοντλέρ αφού ο Σουηδός έκανε 8,19μ. στο δεύτερο άλμα του  και 8,14μ. στο τρίτο, αλλά είχε αρκετά άκυρα και δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του. Έτσι, περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, ενώ τρίτος ήταν ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μπιτάν με 8,00μ. στην πέμπτη του προσπάθεια.

Ο Τεντόγλου συνέχισε το σερί του στις μεγάλες διοργανώσεις. Έχει ανέβει στο βάθρο των τελευταίων έξι μεγάλων διοργανώσεων που έχει συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια, με πέντε χρυσά (Ευρωπαϊκό κλειστού, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ένα ασημένιο (Παγκόσμιο πρωτάθλημα). Γιατί μπορεί.