Ο Τεντόγλου, που το τελευταίο διάστημα έχει αποδείξει πως δεν έχει νόημα να τον κοντράρει κανείς, ούτε για παπούτσια, ούτε για τίποτα, αφού το παιδί, ό,τι γουστάρει κάνει και το κάνει και καλά, μετρά αντίστροφα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Στόχος του είναι το χρυσό μετάλλιο, το οποίο, όπως λέει «είναι δύσκολο φέτος, επειδή ο τελικός διεξάγεται το πρωί. Δεν είναι καλός με τα πρωινά, λέει ο Μίλτος. Κλασικός Μίλτος γενικά. 

Στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 2-5 Μαρτίου, ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιό του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος αθλητής του μήκους. Να τα λέμε, έτσι;

«Ο στόχος μου στην Κωνσταντινούπολη είναι να πάρω το χρυσό μετάλλιο, το οποίο θα είναι λίγο δύσκολο φέτος, γιατί ο προκριματικός και ο τελικός είναι πολύ πρωί. Είναι στις 9:00 (ώρα Τουρκίας) ο προκριματικός και στις 10:00 ο τελικός και δεν είμαι πολύ καλός με τα πρωινά εγώ… αλλά θα το παλέψουμε», δήλωσε πιο Μίλτος από ποτέ, μιλώντας στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ.

«Μου έχει ξανασυμβεί να είναι το πρωί. Και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το πρωί, απλά είναι πιο δύσκολα από όσο θα ήταν το απόγευμα, για να σας πω πως θα το πάρω εύκολα. Αν καταφέρω να κερδίσω θα είμαι ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος με τρία σερί χρυσά και είναι ο μεγάλος μου στόχος αυτός, θα το προσπαθήσω πολύ», συμπλήρωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης. 

Ο Γιώργος Πομάσκι πάντως περιμένει «πρώτη θέση» 

Στη συνέντευξη, ο Γιώργος Πομάσκι ρωτήθηκε τι περιμένει από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβο. Ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. «Πρώτη θέση». 

Ο Τεντόγλου θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη ως ο κορυφαίος στον κόσμο στο αγώνισμά του, έχοντας κάνει άλμα 8,41 μέτρα. Αλλά πώς διατηρεί ζωντανό το κίνητρο του αθλητή ο προπονητής του; 

«Μόνος του βάζει στόχους, κάποια όρια που θέλει να ξεπεράσει, έχει διαβάσει από πριν πόσο είναι το ρεκόρ αγώνα, το ρεκόρ σταδίου, το εθνικό ρεκόρ. Αυτά είναι στοιχεία που αμέσως του φτιάχνουν το κίνητρο», απάντησε. 

«Ο προπονητής χωρίς τον αθλητή είναι ένα τίποτα. Εύχομαι όλοι οι προπονητές να έχουν ένα τέτοιο παιδί, να μπορούν όχι μόνο να αποκτήσουν κίνητρα αλλά να σχεδιάσουν το μέλλον ενός παιδιού», συμπλήρωσε.

Όρμα τους, Μίλτο.