Άλλη μια μέρα στη δουλειά θα μπορούσε να πει κάποιος. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, αυτός ο γίγαντας του αθλητισμού και όχι μόνο του μπάσκετ και του NBA, έσπασε το φράγμα των 38.387 πόντων του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (ένα ρεκόρ 39 χρόνων) και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο «καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου». 

Και έχει ακόμα. 

Ο Βασιλιάς, παρά τα 38 του χρόνια, συνεχίζει να κάνει τα δικά του και αν κρίνουμε από τις αγωνιστικές του επιδόσεις, θα συνεχίσει να τα κάνει όσο το σώμα του υποκλίνεται το ταλέντο του -και το ανάποδο.

Χθες, λοιπόν, στην αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (130-133) γράφτηκε ιστορία αφού με το καλάθι στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Τζέιμς έγινε ο Ένας και πλέον δίπλα από το όνομά του, βλέπουμε τον αριθμό 38.390

Πίσω από τον Βασιλιά και τον Τζαμπάρ ακολουθούν οι Καρλ Μαλόουν με 36.928 πόντους, Κόμπι Μπράιαντ με 33.643 πόντους Μάικλ GOAT Τζόρνταν με 32.292 πόντους, Ντιρκ Νοβίτσκι με 31.560 πόντους, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν με 31.419 πόντους, Σακίλ Ο’Νιλ με 28.596 πόντους, Καρμέλο Άντονι με 28.289 πόντους και Μόουζες Μαλόουν με 27.409 πόντους. 

Ναι, θα ήταν ιδανικό η βραδιά να έκλεινε με νίκη αλλά μπροστά σε αυτό το επίτευγμα, μικρή σημασία έχει η ήττα των Λέικερς και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε -και- από τη δουλειά που έγινε από το Kirk Goldsberry,  τη σελίδα που φημίζεται για τα γραφήματα και τα στατιστικά της. Τι έκανε; Χώρισε όλα τα καλάθια του Τζέιμς ανά σεζόν. Αν βαριέσαι οικτρά, θα το βρεις εντυπωσιακό. Αν πάλι δεν βαριέσαι οικτρά, πάλι θα το βρεις εντυπωσιακό.

https://t.co/lzIultYSee

Α, ναι. Υπάρχει και αυτό το βίντεο από το ESPN: