Ειλικρινά, χρειαζόμαστε αποδείξεις; Ίσως όχι. Αλλά όσο έχεις συντονιστεί στο σημερινό ματς του Μουντιάλ, Αργεντινή – Κροατία, να σου θυμίσουμε πως ο Λιονέλ Μέσι πλέον είναι κάτι σαν ζωντανό συνώνυμο του ποδοσφαίρου. Από τη στιγμή που αυτός ο τύπος “τρύπωσε”, μόλις στα 17 του χρόνια, στο ποδοσφαιρικό σύμπαν, κατέκτησε το όνειρό του: να παίξει στη Μπαρτσελόνα. Έκτοτε έχει σπάσει αμέτρητα ρεκόρ και αυτόν τον αριστεροπόδαρο -υποτιμημένο στην αρχή- θέαρο, τον ακολουθεί η ταμπέλα the GOAT. Αδίκως; Μάλλον όχι.

Ο Μέσι γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987 στο Ροσάριο της Αργεντινής, από μπαμπά εργαζόμενο σε εργοστάσιο κατασκευών και μητέρα part-time οικιακή βοηθό. Σε ηλικία 10 ετών είχε ύψος 1,11 μέτρα. Η ορμονική διαταραχή με την οποία διαγνώστηκε δεν στάθηκε εμπόδιο στο να αναγνωριστεί το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο, παρά τις αρνητικές προβλέψεις. Στα 13 του χρόνια, ο Μέσι ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για μια σειρά δοκιμαστικών με τη Μπαρτσελόνα, η οποία τον υποδέχτηκε και κάλυψε τα έξοδα της θεραπείας του.

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή με τον μεγαλύτερο αριθμό βραβείων IFFHS σην ιστορία. Ίσως τον μοναδικό παίκτη που έχει κερδίσει βραβεία IFFHS σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Έχει ανακυρηχθεί καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 20 χρόνια, έχει λάβει 6 φορές τον τίτλο του Παίκτη της Χρονιάς της ΦΙΦΑ, 7 φορές το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, 6 φορές τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ της χρονιάς στην Ευρώπη και άλλες δυο τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη για την Ευρώπη της ΟΥΕΦΑ.

Όλα αυτά, αποδεικνύονται εντελώς πρόχειρα, αλλά με μεγάλη σαφήνεια από τα παρακάτω τζιφάκια.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

via GIPHY