Η Αγγλία μπορεί να ηττήθηκε από τη Γαλλία, μπορεί να δέχτηκε το τρολάρισμα της Ryanair με το ίδιο της το σύνθημα, αλλά δεν “επιστρέφει σπίτι” με άδεια χέρια. Σε άλλα, κάπως γλυκά, νέα, οι αμυντικοί Κάιλ Γουόκερ και Τζον Στόουνς ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη φιλία τις τέσσερις εβδομάδες που παρέμειναν στο Κατάρ. Φιλία με έννα γάτο. 

https://twitter.com/hashtag/FIFAWorldCup?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Στόουν τον “βάφτισε” Ντέιβ. Τον Ντέιβ, στο μεταξύ, είχε δεσμευτεί δημοσίως ο Γουόκερ πως θα τον υιοθετούσε, στην περίπτωση που κατακτούσαν το τρόπαιο. Ο στόχος δεν επιτεύχθη, βίωσαν μια ήττα 2-1 από τη Γαλλία, αλλά δεν κατάφεραν να πουν “αντίο” στον Ντέιβ. Κάπως έτσι, αποφάσισαν πως θα μετακομίσει από το Κατάρ στην Αγγλία. Δηλαδή, αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν. 

Ο γάτος μεταφέρθηκε σε τοπική κτηνιατρική κλινική για εξετάσες και εμβόλια. Θε περάσει τρεις μέρες σε καραντίνα και θα πάρει “μεταγραφή” στην Πρέμιερ Λιγκ, στην κηδεμονία του Γουόκερ ή του Στόουν. “Παραμένουν ακόμα αναποφάσιστοι για το ποιος θα τον πάρει, αλλά γυρίζει μαζί τους στη Βρετανία”, ανέφερε η γυναίκα που ανέλαβε να πάει τον Ντέιβ στον κτηνίατρο. 

Ο Γουόκερ, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δήλωσε: “Βρέθηκε απλώς μια μέρα μπροστά μας, οπότε τον υιοθετήσαμε, εγώ κι ο Στόουνσι”. Συνέχισε λέγοντας πως “ο Ντέιβ είναι ευπρόσδεκτος… Κάποιοι ίσως να μην τον συμπαθούν, όμως εγώ τον αγαπάω”. Περιγράφοντας τη γνωριμία τους, περιέγραψε: “Την πρώτη μέρα που φτάσαμε εκεί, πετάχτηκε μπροστά μας ο Ντέιβ. Κάθε βράδυ καθόταν και περίμενε το φαΐ του”.

https://twitter.com/kylewalker2?ref_src=twsrc%5Etfw

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο Γουόκερ ρωτήθηκε για έναν γατοκαυγά στον οποίο βρέθηκε “μπλεγμένος” ο Ντέιβ. “Ο Ντέιβ είναι καλά, ευχαριστώ που ρωτάτε”, απάντησε. 

https://twitter.com/hashtag/Brazil?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Να θυμίσουμε κάπου εδώ πως ο Ντέιβ δεν είναι η μόνη γάτα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων και των διεθνών μέσων ενημέρωσης στο Κατάρ. Πριν τα ημιτελικά μεταξύ Κροατίας-Βραζιλίας, στη συνέντευξη τύπου της Βραζιλίας εισέβαλε μια γάτα, πολύ ψημένη για σταριλίκια, πηδώντας πάνω στον πάγκο δίπλα στον Βινίσιους Τζούνιορ. ΟΚ, δεν κράτησε πολύ η δόξα, μιας και ο υπεύθυνος της ομάδας την έδιωξε με σύντομες διαδικασίες. Μερικοί είπαν πως το έκανε άτσαλα. Μάλλον δεν έχουν και ιδιαίτερη επαφή με γατιά.