Ζοριστήκαμε. Αυτή η ομάδα, όμως, δεν τα παρατάει εύκολα. Και πώς να τα παρατήσει όταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου έρχονται από τον πάγκο και δείχνουν σε όλους ότι δεν είναι διακοσμητικοί; Ο πρώτος, μάλιστα, ξέσπασε σε λυγμούς μετά το παιχνίδι με την Τσεχία (94-88) ενώ ο δεύτερος, παρά την πρόσφατη κριτική, έκλεισε τα αυτιά του. 

Το ίδιο έκανε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. O Greek Freak δεν κατάφερε να πιάσει τα στάνταρ του στα δύο δεκάλεπτα. E, και; Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως τον έχουμε συνηθίσει και “τελείωσε” τους Τσέχους που τόλμησαν να τον κρατήσουν για αρκετή ώρα μακριά από το καλάθι τους.

Δεν πήρε μόνο η  Ελλάδα μια σημαντική νίκη στο Ευρωμπάσκετ, όμως. Στην μεγαλύτερη έκπληξη της χθεσινής ημέρας, η Ιταλία κέρδισε τη Σερβία του Γιόκιτς με 94-86. Εν τω μεταξύ άλλα δύο παιχνίδια, αυτά των Ουκρανία-Πολωνία και Φινλανδία-Κροατία, έληξαν με το ίδιο σκορ. Αν πιστεύετε στις συμπτώσεις και σε ανώτερες δυνάμεις που προσπαθούν να περάσουν κάποιο μήνυμα, τότε καλή τύχη.

Ας μείνουμε λίγο στην “έκπληξη”, άλλωστε για τον λόγο αυτό γράφτηκε αυτό το κείμενο. Η Ιταλία προκρίθηκε στα προημιτελικά, έστειλε τη Σερβία σπίτι της (ένα από τα φαβορί για το χρυσό) και θα βρει απέναντί την Γαλλία. Δεν ήταν εύκολο. Οποιαδήποτε ομάδα έχει να κάνει με τον Γιόκιτς, τα βρίσκει σκούρα. Η Ιταλία, όμως, τα κατάφερε. Πώς; Ηρεμώντας το παιχνίδι της, τόσο απλά.

Ο προπονητής της, η μασκότ του Ευρωμπάσκετ 2022, Τζιανμάρκο Ποτσέκο, αποβλήθηκε (δικαίως), έπαψε να -αναγκαστικά- να κάνει τις τρέλες του στον πάγκο και έτσι οι παίκτες τους είχαν ένα πρόβλημα λιγότερο στο κεφάλι τους. 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, και σε μια κατάσταση που καλό θα ήταν να μην περιγράψουμε, ο Ποτσέκο πέτυχε τον Γιάννη στα αποδυτήρια. Τρελαμένος όπως πάντα και μη μπορώντας να συγκρατήσει τον εαυτό του, πήδηξε πάνω του, τον αγκάλιασε και του έδωσε ένα φιλί. 

Ωραίος ο Ποτσέκο, το ζει. Γίνεται συχνά γραφικός, αλλά το ζει, δεν μπορούμε να πούμε κάτι πάνω σε αυτό. Εσείς, όμως, μετά την ανάρτηση του Provocateur στο Instagram, είχατε πολλά να πείτε.  Πήραμε λοιπόν μερικά από τα σχόλια και ιδού το αποτέλεσμα: