Ναι, όπως διαβάζεις στον τίτλο. Μεταξύ μας, δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικός. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος δεν είναι μόνο ο κορυφαίος Έλληνας αθλητικός δημοσιογράφος, αλλά είναι ίσως και ο μοναδικός που έχει συνδεθεί τόσο έντονα με την ποπ κουτλούρα, διότι εδώ και δεκαετίες τον ακούς εκεί όπου η ποπ κουλτούρα αναπνέει: στους αγώνες της Premier League και στο gaming.

Το ποδόσφαιρο για τους Άγγλους είναι μια υπόθεση πολύ σοβαρή, κάτι πολύ περισσότερο από ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου, όπως θα συμπλήρωνε από ψηλά και ο Μπιλ Σάνκλι. Ειδικά η Premier League, έχει αναβαθμιστεί σε κάτι που ξεπερνά τα όρια μια ποδοσφαιρικής διοργάνωσης – μας τροφοδοτεί με γεγονότα, πλάθει ήρωες, γεννά sagas, είναι ένα ολόκληρο σύμπαν με τη δική του μυθολογία που αγκαλιάζει από τους πρώτους του βαθμολογικού πίνακα μέχρι και τους τελευταίους. Και ποια φωνή αναλαμβάνει την αφήγηση αυτών των ιστοριών, ποια φωνή δίνει ρυθμό, εμπλουτίζει τη μετάδοση με γνώση και -ίσως το πιο σημαντικό- αποφεύγει την ευκολία μιας εντυπωσιακής μα ρηχής ατάκας;  Εκείνη του Χρήστου Σωτηρακόπολου που μας μεταφέρει με μοναδικό τρόπο στα κορυφαία γήπεδα της Ευρώπης, περιγράφοντας τους σημαντικότερους αγώνες, μεταξύ των οποίων και εκείνους της Premier League.

Δεν υπήρχε, λοιπόν, καλύτερη αφορμή για να τον «μαρκάρουμε» από την επιστροφή της Premier League στη Nova. Το δημοφιλέστερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Novasports για τις επόμενες 6 σεζόν.

Καλά, μην φανταστείτε ότι βγάλαμε και τον Κομπανί από μέσα μας, ήμασταν όμως σβέλτοι σαν τον Φέρντιναντ. Στα τρία λεπτά του βίντεο ακολουθεί ένα καταιγισμός ερωτήσεων γύρω από μουσικές, ταινίες, σειρές, βιβλία, ποδόσφαιρο (φυσικά!) και συμπεριφορές που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στο Νησί. Γιατί οκ, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος είναι ο GOAT όσον αφορά το αγγλικό ποδόσφαιρο (και όχι μόνο), αλλά αν φορέσει σορτσάκι και κατέβει στο γήπεδο των αγγλικών ποπ αναφορών θα το βγάλει το 90λεπτο;

Πάτα το play και μάθε: