Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σημαντική πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa Conference League επί της Μίντιλαντ στα πέναλτι. Μια πρόκριση σημαντική τόσο για την ίδια την ομάδα όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο αυτή η νίκη επισκιάστηκε από το χυδαίο πανό που καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κρεμόταν στις κερκίδες. Το πανό έγραφε “Αδέρφια κρατάτε γερά” και όχι, δεν αφορούσε την εισβολή στην Ουκρανία. Αφορούσε τους δολοφόνους του Άλκη, του 19χρονου θύματος οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη. 

Μπροστά από τη Θύρα 4, το πανό με ευδιάκριτα γράμματα έγραφε “αδέρφια κρατάτε γερά”, κάνοντας πολλούς αρχικά να πιστεύουν πως πρόκειται για μήνυμα ευαισθησίας απέναντι στον ουκρανικό λαό. Αυτό που δεν θέλαμε να πιστέψουμε, όμως, επιβεβαιώθηκε. Ήταν ένα πανό στήριξης στους δολοφόνους του Άλκη που έχουν προφυλακιστεί.

Το παράδοξο, ίσως και εξοργιστικό στοιχείο της υπόθεσης, δεν είναι απλώς πως τα κατώτερα οπαδικά ένστικτα είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν, ακόμα κι αν πριν λίγες μέρες θρηνήσαμε έναν νεκρό, αλλά το γεγονός πως το πανό δεν κατέβηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τη διαδικασία των πέναλτι να πραγματοποιείται μπροστά ακριβώς από το πανό. Μάλιστα, η UEFA που είναι ενήμερη για τα περιστατικά οπαδικής βίας στη χωρα και διέθετε παρατηρητή στις κερκίδες της Τούμπας, δεν έκανε συστάσεις για να κατέβει το πανό. Ο ΠΑΟΚ επίσης θα μπορούσε να παρέμβει ώστε να κατέβει το πανό, αλλά δεν το έκανε. 

Σήμερα το πρωί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση για το ζήτημα, αναφέροντας πως:

“Ρητά και κατηγορηματικά εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας από το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μεγαλύτερους από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Περιθωριακά και κατάπτυστα πανό και αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις στον ΠΑΟΚ των τίτλων και των σπουδαίων βραδιών σαν το χθεσινό δεν έχουν πια θέση.
Κάποιοι δυσκολεύονται να το αντιληφθούν, αλλά ο ΠΑΟΚ τσιφλίκι της τσάμπα μαγκιάς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το οφείλουμε στα εκατομμύρια φιλάθλων μας που ντρέπονται για τις πράξεις μιας χούφτας ανθρώπων”.