Ο Νίκος Παππάς είναι ένας αθλητής που θα ήθελες να έχουν πρότυπο τα έφηβα παιδιά σου. Όχι επειδή τολμά να πει δυνατά ότι είναι ντροπή να σκοτώνουμε για ομάδες το 2022, όχι επειδή δεν πουλάει οπαδιλίκι και εκδούλευση σε ΚΑΕ, ούτε επειδή στήριξε έμπρακτα και τις ομάδες αλληλεγγύης που κινητοποιήθηκαν για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια. Είναι ωραίος άνθρωπος γιατί περνά μηνύματα μέσα από τη στάση ζωής του.

https://twitter.com/hashtag/3pfamilia?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του Mega και μίλησε για τη γνωριμία του με τον Αλί από το Μπαγκλαντές και πώς άλλαξε τόσο τη δική του ζωή όσο και του πρόσφυγα.

https://twitter.com/Zoys_/status/1490357281682345988?ref_src=twsrc%5Etfw

«Όταν εμένα μου λένε για αγαθοεργίες, το πρώτο που σκέφτομαι αυτή η ιστορία, για τον φίλο μας τον Αλί από το Μπαγκλαντές που πουλάει τριαντάφυλλα στην Φωκίωνος. Ερχόταν εκεί τα βράδια, κάποιος από εμάς του έδινε ένα 20άρικο, παίρναμε όλα τα τριαντάφυλλα, το παίζαμε και εμείς λίγο μάγκες, λίγο λαρτζ. Κάποια στιγμή εγώ αράζω μόνος μου στο μπαρ και βλέπω τον Αλί να μπαίνει και του κάνω νόημα να μην έρθει, δεν έχω τίποτα να σου δώσω, τα έλεγα με την πάρτι μου και τα σκοτάδια μου. Ο Αλί κοντοστάθηκε και θέλοντας και μη πιάνουμε την κουβέντα φίλε μισή ώρα με τον Αλί. Την επόμενη φορά που ξαναεμφανίστηκε, πάλι ήμουν μόνος μου και από τύψεις που δεν του είχα δώσει την προηγούμενη, βγάζω ένα 20άρικο για να του δώσω και μου λέει “Δεν θέλω φίλε. Αν μπορούμε να κουβεντιάσουμε πάλι σαν την άλλη φορά”. Ήρθε για κουβέντα. Και μέσα σε όλα μου είπε ότι τα τέσσερα χρόνια δεν έχει μιλήσει με άνθρωπο στην Ελλάδα, δεν έχει πιει ένα καφέ, με τα σπαστά ελληνικά που μιλάει. Είδα έναν άνθρωπο που δεν τον έκανα ευτυχισμένο με το 20€ αλλά με την κουβέντα. Είδα έναν άνθρωπο ευτυχισμένο χωρίς να βγάλω ευρώ από την τσέπη μου. Δεν ήταν ευτυχισμένος με το 20άρικο που του έδινα τόσο καιρό. Ήταν ευτυχισμένος που ήταν μαζί μου. Να μην στα πολυλογώ, τον Αλί τον έχουν δει φίλοι μου, να βλέπει τα παιχνίδια μου από την τζαμαρία σε πρακτορείο Προ-Πο γιατί λέει “είναι ο φίλος μου ο Νίκος”. Υπάρχουν πολλοί σαν τον Αλί εκεί έξω, υπάρχουν πολλοί μ@λ@κες σαν κι εμένα που νομίζουν ότι του έδινα ένα 20άρικο και τον ευχαριστούσα. Τουλάχιστον τώρα ξέρει ο Αλί οτι έχει το Νίκο, έχει τους φίλους του και κανείς δεν θα αφήσει να πειράξουν τον Αλί για τα φασιστικά ή ρατσιστικά ένστικτα που κουβαλάει».

Μην γίνεις φασίστας. Γίνε σαν τον Νίκο Παππά.