Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή Breakfast show του talkSport και σχολίασε το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο μένει στάσιμο καθώς, συγκριτικά με τον υπόλοιπο επαγγελματικό αθλητισμό, δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες. Ο επικεφαλής της ελληνικής Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, κανονικά, θα έπρεπε να βγάλει κόκκινη κάρτα στον εαυτό του μετά τα αισχρά και σεξιστικά του σχόλια αφού δήλωσε ότι οι γυναίκες «πρέπει να κάνουν μια επιλογή: θέλουν να μείνουν έγκυες και να έχουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές; Πρέπει επίσης να περάσουν τα τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται με αυτό. Αν θες να είσαι στο παιχνίδι των ανδρών, πρέπει να πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις. Αν περάσουν όλο αυτό και διαλέξουν τον σωστό δρόμο, πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ρόλο στο παιχνίδι των ανδρών».

https://twitter.com/JanePurdon?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Με λίγα λόγια ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ μιλάει για σωστό δρόμο και σωστές επιλογές και το να μείνεις έγκυος, μάλλον μειώνει τις πιθανότητες να υπάρξει μια γυναίκα διαιτητής. Δεν έμεινε εκεί όμως. «Πρέπει να κάνεις θυσίες, έκανα μερικές μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτή τη θυσία. Πείτε, εάν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στη διαιτησία και θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επόμενο επίπεδο, εάν μείνoυν έγκυες, μπορεί να τους κοστίσει δύο ή τρία χρόνια της ζωής τους. Μόλις χάσεις αυτά τα τρία χρόνια, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση σου. Αν θέλεις να κάνεις μωρά, πρέπει να τα κάνεις νωρίς στην καριέρα σου». Ναι, καλά διαβάσατε, αν κάποια γυναίκα θέλει να κάνει μωρά πρέπει να τα κάνει νωρίς στην καριέρα της. 

https://twitter.com/SkySportsNews/status/1443635559239454722?ref_src=twsrc%5Etfw

Όπως ήταν λογικό, οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις, με την δημοσιογράφο Νάταλι Σόγερ να του απαντά χωρίς περιστροφές. «Αναφέρθηκε σε αυτό σαν να είναι “πρόβλημα”. Δεν είναι πρόβλημα, είναι πρόκληση για τις γυναίκες. Φυσικά δεν είναι εύκολο, πρέπει να αφαιρέσεις χρόνο από τη δουλειά και να επιστρέψεις στο γυμναστήριο σε κάθε επιλογή της ζωής σου. Πολλές αθλήτριες επέστρεψαν μετά την εγκυμοσύνη. Η Σερένα Γουίλιαμς είναι μία από τις μεγαλύτερες τενίστριες όλων των εποχών. Η Άλεξ Μόργκαν έπαιξε στην Τότεναμ αφού απέκτησε παιδί. Τώρα επιστρέφει στην Αμερική. Υπάρχουν πολλοί που έχουν επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης για να γίνουν το αστέρι του αθλητισμού που θέλουν να είναι. Σίγουρα μπορείς να επιστρέψεις στα επίπεδα φυσικής κατάστασης».

https://twitter.com/FayeCarruthers/status/1443514318071517186?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Η Φέι Κάραδερς, ανταποκρίτρια του talkSport, υποστήριξε ότι «Ουάου Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε ποια εποχή ζεις; “Η εγκυμοσύνη σου κοστίζει τα 2/3 της ζωής σου”. Αυτός ακριβώς είναι ο τύπος αυτών των γελοίων δηλώσεων που μας κρατούν πίσω και μας κάνουν πολλές από εμάς να μείνουν έγκυες».

Να τον χαιρόμαστε τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ γιατί μην ξεχνάτε, το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα…