Βαθιά θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του παγκόσμιου μπάσκετ ο θάνατος του Ντούντα Ίβκοβιτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των εθνικών ομάδων της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας, με μεγάλη καριέρα και στην Ελλάδα (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Άρη) πέθανε στο Βελιγράδι σε ηλικία 77 ετών.

Tα πρώτα ρεπορτάζ από την πατρίδα του αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο εισήχθη με υγρό στον πνεύμονα και, τελικά, δεν τα κατάφερε. Ο «σοφός» του μπάσκετ έφυγε από κοντά μας στα 77 του χρόνια, βυθίζοντας στη θλίψη τους ανθρώπους του Αθλητισμού στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Λίγο μετά την είδηση του θανάτου του «σοφού», ο ΠΣΑΚ ανέφερε: «Θα σε θυμόμαστε με αγάπη! Θα σε θυμόμαστε για όσα προσέφερες! Καλή αντάμωση δάσκαλε…».

https://t.co/oTPi2oOYHc

Μερικές από τις σημαντικότερες  διακρίσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς: δύο τρόπαια Euroleague με τον Ολυμπιακό (1997, 2012), τρία πρωταθλήματα Ελλάδος και τέσσερα Κύπελλα. Με την Εθνική ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988), χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής (1990) και χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket (1989,1991). Με την εθνική Σερβίας κατέκτησε το χρυσό στο Eurobasket του 1995 και το ασημένιο το 2009.