Κάποτε, η αγαπημένη μας ασχολία κάθε καλοκαίρι, εκτός από το να τσακωνόμαστε για το εάν η φέτα ταιριάζει με το καρπούζι ή όχι, ήταν να αγοράζουμε αθλητικές εφημερίδες και να κουβεντιάζουμε για τις μεταγραφές της ομάδας μας. Τα ονόματα που περνούσαν από τα μάτια μας ήταν πραγματικά πολλά. Στο τέλος του καλοκαιριού, όταν κάναμε τον απολογισμό και βάζαμε κάτω πόσους ποδοσφαιριστές ή μπασκετμπολίστες θα υπέγραφε η ομάδα μας, χάναμε το νούμερο. Από τους 50+ παίκτες που βλέπαμε στα πρωτοσέλιδα, τελικά υπέγραψαν οι 2-3. Ωραίες στιγμές.

Όταν με το καλό αυτοί οι παίκτες έβαζαν την υπογραφή τους στο συμβόλαιο και πόζαραν μπροστά στο φακό, έπρεπε και πρέπει, να κάνουν μερικές δηλώσεις. «Στήριζα από μικρό παιδί την ομάδα», «ήρθα στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας» και «είμαι ΠΑΟ/ΘΡΥΛΟΣ/ΑΕΚ» είναι οι γνωστές προτάσεις που συνοδεύουν την εκάστοτε φωτογραφία από την παρουσίαση. Μιλάμε για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αθλήτριες, όχι για τους «ξένους».

Ο Νίκος Παππάς, δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία και μπράβο του. Τι είπε για την εκτίμηση της Original προς το πρόσωπό του; «Είναι γεγονός… Ευχαριστώ και τα παιδιά της Original, τα οποία από τότε που έγινε γνωστό, ότι έρχομαι στην ΑΕΚ, με δέχτηκαν με θέρμη. Δεν θα πουλήσω εκδούλευση. Ξέρουν όλοι τα οπαδικά μου αισθήματα. Είμαι Παναθηναϊκός. Κάθε κύτταρό μου είναι «Παναθηναϊκό» πάνω μου. Και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ να παίξουν στο ποδόσφαιρο μεθαύριο εγώ θα είμαι Παναθηναϊκός. Αυτό δεν αναιρεί, όμως, ότι σε ιδεολογικά και σε άλλα πολύ πιο σημαντικά πράγματα, έχουμε κοινό παρονομαστή με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Το γνωρίζουν και το εκτιμούν αυτό».

Οι δηλώσεις του, ειδικά στην Ελλάδα, δεν θεωρούνται αυτονόητες αν και θα έπρεπε να είναι. Εξακολουθεί να είναι Παναθηναϊκός, δεν το κρύβει, ενώ παράλληλα τονίζει πως με την κίνηση αυτή, είναι επαγγελματίας. Όμως κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά. Ποια είναι αυτά; Τα κοινά πιστεύω, αυτό εννοεί με το «ιδεολογικά και σε άλλα πολύ πιο σημαντικά πράγματα έχουμε κοινό παρονομαστή με τους οπαδούς της ΑΕΚ».

Τα λόγια αυτά θέλουν κότσια, το περιβάλλον στη χώρα μας, άλλωστε, δεν ευνοούν τέτοιες δηλώσεις. Τις έκανε όμως γιατί θέλει πρώτα να τα έχει καλά με τον εαυτό του. Δεν κοροϊδεύει κανέναν. «Η εκτίμησή τους με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο και με τιμά. Στο κάτω κάτω, δεν ήμουν, δεν είμαι, και δεν θα γίνω ποτέ ΑΕΚ, αλλά αύριο-μεθαύριο, γιατί όχι, στο παιδί μου, να του μιλήσω, να του εξηγήσω κάποια πράγματα, κι αν θέλει να γίνει ΑΕΚ θα είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό το πράγμα. Αυτή η κατανόηση, που δείχνουν (τα παιδιά της “Original”), κι αυτή η αγάπη, που εισπράττω, είναι συγκινητική».