Η Σιμόν Μπάιλς, τέσσερις φορές χρυσής Ολυμπιονίκης και ίσως η κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, αποφάσισε χθες να αποσυρθεί από τον τελικό της αμερικανικής ομάδας γυναικών μιλώντας ανοιχτά για την ψυχική της υγεία και την πίεση που βιώνουν οι αθλητές που βρίσκονται στο top επίπεδο.

«Πρέπει να εστιάσω στην ψυχική μου υγεία», δήλωσε λίγο μετά την απόσυρσή της. «Απλώς πιστεύω ότι θα θέματα ψυχικής υγείας είναι πιο διαδεδομένα στον αθλητισμό τώρα». Είναι ρομπότ οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Όχι, δεν είναι. «Πρέπει να προστατεύσουμε το μυαλό και το σώμα μας όχι απλώς να βγαίνουμε έξω και να κάνουμε αυτό που θέλει ο κόσμος να κάνουμε».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μπάιλς λαμβάνει συμβουλευτική από τότε που έγινε γνωστή η κακοποίηση πολλών αθλητών από τον πρώην γιατρό της ομάδας, Λάρι Νασάρ και το τελευταίο διάστημα, η πίεση λόγω των πολλών υποχρεώσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αυξήθηκε. 

«Δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου τόσο πολύ. Ίσως μεγαλώνω. Υπήρχαν μερικές μέρες που όλοι κάνουν tweet για σένα και αισθάνεσαι το βάρος του κόσμου. Δεν είμαστε μόνο αθλητές. Είμαστε άνθρωποι στο τέλος της ημέρας και μερικές φορές πρέπει απλά να κάνεις πίσω».

Πριν από λίγες ώρες, η Σιμόν Μπάιλς ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί και από το σύνθετο ατομικό, δίνοντας βάρος εκεί που πρέπει: στον εσωτερικό της κόσμο.