Ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε κάπου στη βόρεια Ισπανία. Καλύτερα να γίνουμε κάπως πιο συγκεκριμένοι: βρισκόμαστε στην παραλία La Concha, κάτω από μια ομπρέλα και κοιτάζουμε στο κινητό μας τα σημερινά παιχνίδια. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε, σε λίγες ώρες από τώρα, στο Anoeta θα φιλοξενηθεί το ντέρμπι των Βάσκων μεταξύ της Real Sociedad και της Athletic Bilbao, ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του Iσπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Το San Sebastian, η πρωτεύουσα της επαρχίας Gipuzkoa και οι άνθρωποι που καλύπτουν τα τετραγωνικά της πόλης με την παρουσία τους, περιμένουν πώς και πώς αυτό το παιχνίδι. 

Επανερχόμαστε στην πραγματικότητα και κάνουμε στην άκρη τα φανταστικά σενάρια. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε απλώσει τα πόδια μας στο μικρό τραπέζι που βρίσκεται μπροστά μας. Το σώμα μας αναπαύεται στον καναπέ και στο ελαφρώς υψωμένο μας χέρι, το τηλεκοντρόλ αλλάζει τα κανάλια μέχρι να βρεθούμε  -μέσω της οθόνης μας- στο Anoeta. Το σαλόνι μας γεμίζει με ήχους, προβολείς, εντάσεις, συνθήματα και ιαχές πανηγυρισμών. Από την πιο VIP θέση του κόσμου, από τον ίδιο μας τον καναπέ, η Nova μας μεταφέρει στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης: Τη La Liga. Εκεί που ο Messi παραδίδει κάθε εβδομάδα μαθήματα τεχνικής κατάρτισης και ο Kroos σεμινάρια με τον τίτλο “πάσες ακριβείας”. Εκεί που ο Suarez και ο Diego Simeone δεν πέφτουν ποτέ αμαχητί και που είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν τη μία έκπληξη μετά την άλλη.

Από την Ισπανία, μεταφερόμαστε στη Γερμανία και την Bundesliga. Ένας πολύ ευχάριστος κύριος, μας ρωτά αν θα θέλαμε μία μπίρα λίγο πριν βρεθούμε στον περιβάλλοντα χώρο του Allianz Arena. Η Bayern θα αντιμετωπίσει την Dortmund σε ένα από τα σημαντικότερα ντέρμπι της Ευρώπης. Οι φίλοι της Borussia επιμένουν πως στο δικό τους γήπεδο, στο Westfalenstadion, δημιουργείται μια πιο καυτή ατμόσφαιρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ίσως και να έχουν δίκιο. Το σαλόνι μας έχει γεμίσει με κόκκινες και κίτρινες φανέλες και όσο περνούν τα λεπτά, παρασυρόμαστε από την ίδια ένταση που έχει κατακλύσει τους φιλάθλους των δύο ομάδων. Αναμένουμε ένα γρήγορο, γεμάτο από αυτοματισμούς παιχνίδι, όπως γίνεται κάθε εβδομάδα στο γερμανικό πρωτάθλημα. Η Λειψία ευελπιστεί να έρθει ισόπαλο το αποτέλεσμα ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη χθεσινή της νίκη.

Bonjour! Πώς πίνετε τον καφέ σας; Θα θέλατε το κρουασάν σας απλό ή με κάποια γέμιση; Ο πύργος του Άιφελ βρίσκεται στο οπτικό σας πεδίο και μερικές παριζιάνικες μελωδίες φτάνουν στα αφτιά σας. Αυτές οι όμορφες μελωδίες διακόπτονται από μία βοή που συνεχώς πλησιάζει προς το τραπέζι σας. Οι φίλοι της Paris Saint- Germain οδεύουν προς το Parc des Princes φορώντας τις φανέλες της ομάδας τους. Τα ονόματα των Neymar και Mbappe βρίσκονται κυριολεκτικά παντού. Η προϊστορία του ντέρμπι με τη Marseille είναι υπέρ τους αλλά σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να βασίζεσαι στο παρελθόν αλλά στο τώρα. Αυτό, τουλάχιστον, μοιράστηκε μαζί σου ο φίλος της Paris που κάθισε στον καναπέ σου για να παρακολουθήσετε το παιχνίδι. Το γαλλικό πρωτάθλημα, αυτό που φημίζεται για την ταχύτητα, την δύναμή του αλλά και τις μεγάλες του ανατροπές, παίζει αποκλειστικά στο σαλόνι σου τη νέα χρονιά. Οι φίλοι της Lille και της Ligue 1 επιβεβαιώνουν.

Και γιατί ο θεσμός του Κυπέλλου είναι άκρως σημαντικός για τους ποδοσφαιρόφιλους, τα Κύπελλα Γαλλίας και Ιταλίας, παίζουν και εκείνα μπάλα στη Nova, δηλαδή, στο δικό σου γήπεδο. Μην ξεχάσουμε και τα Super Cups της Ισπανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Ιταλίας, τα παιχνίδια που σηματοδοτούν την έναρξη της νέας χρονιάς και μας κάνουν γνωστά τα πλάνα του εκάστοτε προπονητή για το πώς θα πορευτεί η ομάδα του κατά η διάρκεια της σεζόν. Το να ξεκινάς τις υποχρεώσεις σου με έναν τίτλο, είναι ιδανικό, έτσι δεν είναι;