Ο βετεράνος 54χρονος αστροναύτης Σέιν Κίμπροου της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), πρώην συνταγματάρχης του Αμερικανικού Στρατού, έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Twitter του μια φωτογραφία της Αθήνας και των γύρω περιοχών, που ο ίδιος τράβηξε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουνίου από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκεται.

https://t.co/8oAc62K2Yq

Όπως έγραψε στο συνοδευτικό μήνυμά του: “Η Όμορφη Αθήνα στην Ελλάδα σκεπάζεται από λίγα σύννεφα σήμερα. Μπορώ να διακρίνω τέσσερα αεροδρόμια σε αυτή τη φωτογραφία. Μπορείτε να τα βρείτε; Επίσης εντόπισα το Στάδιο Καραϊσκάκη κοντά στη Μαρίνα της Αθήνας”.

Δεν έλειψαν βέβαια τα παράπονα από τους οπαδούς των υπόλοιπων αθηναϊκών ομάδων. Γιατί τότε κάτι θα είχε πάει λάθος.

https://t.co/1IepsfRdQZ

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο ναό των ερυθρόλευκων. Τον Ιανουάριο του 2019, Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέβασε στα social media μια φωτογραφία ενός αστροναύτη της NASA, όπου φαίνεται από ψηλά το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Σκοτ Κέλι έβγαλε τότε την  φωτογραφία και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έσπευσαν να την αναδημοσιεύσουν για το κοινό της ομάδας.

https://twitter.com/Space_Station?ref_src=twsrc%5Etfw

Στις 9 Ιουνίου του 2021  μια υπέροχη εικόνα της νυχτερινής Αθήνας, έτσι όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δημοσίευσε Γάλλος αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος- ESA. Τι φάση;

“Η Αθήνα είναι τόσο έντονη τη νύχτα όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας», αναφέρει ο Thomas Pesquet. «Τη νύχτα, ο διαφορετικός φωτισμός σε διάφορες περιοχές είναι αξιοσημείωτος, αλλά και η Ακρόπολη διακρίνεται εύκολα”.Come to Greece για να την βρεις.