Πόσες φορές το τελευταίο διάστημα προσπάθησες να αντισταθείς στη γρήγορη μόδα και αρνήθηκες να περιμένεις σε ουρές καταστημάτων των οποίων τα προϊόντα δεν υπόσχονται πως με τη διαδικασία παραγωγής τους δεν βλάπτουν το περιβάλλον; Όχι, δεν είσαι υπερβολικός, είσαι απλώς καταναλωτής που έχει θέσει τον πήχη της συνειδητότητας στις αγορές του αρκετά υψηλά ή τουλάχιστον όσο υψηλά ορίζει η εποχή. Ενδεχομένως να ανήκεις και σε αυτό το 50% των Millennials που προσπαθεί να μειώσει την επαφή του με τη γρήγορη μόδα ή στο 54% της Gen Z που είναι διατεθειμένο να πληρώσει για ένα sustainable προϊόν +10%. Ναι, ο κόσμος αλλάζει και οι νέες γενιές είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό.

Πλέον δεν έχουμε το περιθώριο να κάνουμε πως δεν βλέπουμε ή πως δεν καταλαβαίνουμε και το sustainability είναι ένας ακόμα βασικός λόγος που μας φέρνει πιο κοντά στην INTERSPORT.

Η INTERSPORT έχει θέσει στον πυρήνα της δραστηριότητάς της το sustainability και η πίστη της αυτή μετριέται σε αριθμούς. Πρακτικά σε 1.000 κωδικούς ρούχων τα οποία είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά. Όχι, για να τα βρεις δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες ψάχνοντας. Θα τα αναγνωρίσεις, άλλωστε, και από τη σήμανση “sustainable” το οποίο και θα σηματοδοτεί ότι βρήκες αυτό ακριβώς που έψαχνες, έναν τρόπο να αγαπήσεις τα ρούχα σου, τη μόδα, να αθληθείς, χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον και χωρίς να αισθάνεσαι τύψεις μετά την αγορά σου. Πρακτικά, αγοράζοντας τα κομμάτια που επιτρέπουν στο σώμα σου να αθληθεί και να αλλάξει προς το καλύτερο, θα ξέρεις πως ταυτόχρονα αλλάζεις και τον τρόπο που ζεις και που σκέφτεσαι, για να δεις την αλλαγή για την οποία τόσο ανυπομονείς σε αυτόν τον κόσμο.

Ο τρόπος που ντύνεσαι για να προπονηθείς, ξεπερνά τα θέματα αισθητικής και το απαραίτητο motivation για να μην πατήσεις ακόμα ένα snooze στο ξυπνητήρι. Στην ουσία, τα υφάσματα, τα ρούχα και τα παπούτσια που επιλέγεις είναι υπεύθυνα για τη μόλυνση των υδάτων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αύξηση απορριμμάτων. Στόχος σου είναι το κάθε κομμάτι στο οποίο επενδύεις να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αν σκεφτείς πως ακόμα και εννέα παραπάνω μήνες να μπορείς να τρέχεις με το ίδιο κολάν, το ίδιο t-shirt, τα ίδια παπούτσια, το αποτύπωμα άνθρακα θα μειωνόταν κατά 20%-30%.  

Πλέον προπονούμαστε για την αλλαγή, που παίρνει και άλλες μορφές, πιο οικουμενικές, με σύμμαχο την INTERSPORT.