Πού ζούσαμε τόσο καιρό, αναρωτηθήκαμε όταν είδαμε ότι η super cult αθλητική εκπομπή Μαρμίτα βρίσκεται στο IMDb και μάλιστα με βαθμολογία 9.7; Κάποιοι θα πουν πως πρόκειται για τρολ, πως όλα είναι ένα ψέμα. Όχι, η Μαρμίτα είναι πια παγκόσμια γνωστοί αν και όλοι ξέρουμε πως ήταν θέμα χρόνου το Sky Sports να δει την πλάτη του Ραπτόπουλου και τον συνεργατών του.

Κάποιοι θα πουν επίσης ότι οι κριτικές που έχουν γραφτεί για το show είναι ψεύτικες. Τα άριστα αγγλικά που διαβάσαμε, μαρτυρούν το αντίθετο. Γιατί σας κάνει εντύπωση ότι ένας Άγγλος ή Αμερικανός παρακολουθεί φανατικά τη Μαρμίτα; Τι ακριβώς έχει να ζηλέψει από το ESPN; Σας χαλάει που κάποιοι Έλληνες κατάφεραν να βρεθούν πρώτοι στις προτιμήσεις όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, την πολιτική και τις σχέσεις;

Ξίδι, παιδιά, θα σας περάσει. Μέχρι τότε, και όσο κάνετε γαργάρες, δείτε μερικές από τις κριτικές του δημοκρατικού και συγχρόνως φανατικού κοινού της Μαρμίτας.

H καλύτερη αθλητική εκπομπή στην Ευρώπη. Συνδυάζει αθλητικά, θρησκεία, πολιτική και συμβουλές για ποδολάγνους. Μια σύγχρονη προσέγγιση στους μύθους με διάσημα πειράματα, όπως: Ο Ivic και το κουτάκι μπίρας, ή το πιο πρόσφατο, ο Garcia και η ιστορία της χαμένης απόδειξης. Η εκπομπή προωθεί επίσης τοπικά ελληνικά προϊόντα όπως το μέλι. Όλοι φοβούνται τον διάσημο μπoξερ-παρουσιαστή. Όλες η πεθερές φοβούνται τον Μαλάτο, ο οποίος μπορεί να γίνει Σκληράτος.

Η μόνη τηλεοπτική αθλητική εκπομπή που αφήνει όλες τις φωνές να ακουστούν, ανεξάρτητα από την ομάδα τους, τη θρησκεία, την εθνικότητα και την πολιτική τους ταυτότητα. Μια ανάσα καθαρού αέρα στη σημερινή ελληνική τηλεόραση που είναι γεμάτη λογοκρισία.

Μια διαφορετική αθλητική εκπομπή. Προσφέρει ακόμα και συμβουλές για τις σχέσεις και την σεξουαλική ζωή. Μιλούν χωρίς να φοβούνται, σου δίνουν μια διαφορετική εικόνα του ποδόσφαιρο – κυρίως – την πραγματικότητα. Μιλούν για κάθε ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα χωρίς να είναι επιθετικοί.

Κάποτε κάλεσα τον Κωστή Ραπτόπουλο στην εκπομπή του καθώς με ενδιέφερε ο κουρέας του και τον ρώτησα “πού ξυρίζεσαι φίλε;”. Απάντησε “στο κομμωτήριο της μητέρας σου”.

Αν θέλετε να ζήσετε ένα μέρος του ελληνικού πολιτισμού, αυτή είναι η τέλεια εκπομπή για εσάς.

Τι μπορεί να πει κανείς για αυτήν την εκπομπή. Η επιτομή της cult τηλεόρασης. Παλιάς σχολής συζητήσεις για το ποδόσφαιρο, ντόπιοι της πόλης ως ειδικοί, ωμή ανάλυση του ποδοσφαίρου και φυσικά σημαντικές παρεμβάσεις από Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους και φανατικούς μέσω τηλεφώνου. Δύο ώρες αγνής χαράς, απλότητας και δημοκρατικής προσπάθειας.

Πριν από πολλά χρόνια ένας φίλος μου μού είπε να αρχίσω να παρακολουθώ αυτήν την εκπομπή. Αρχικά νόμιζα ότι αστειευόταν, αλλά όταν ξεκίνησα δεν μπορούσα να σταματήσω. Αυτή η εκπομπή είναι είναι τόσο εθιστική. Οι δημοσιογράφοι είναι δημοκρατικοί, καλύπτουν όλα τα πρωταθλήματα στον κόσμο και είναι απίστευτα ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει σε κάθε ομάδα. 10/10, κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να νικήσει αυτή την εκπομπή.

Όσοι βρίσκονται στο πάνελ έχουν εξαιρετικές γνώσεις για το ποδόσφαιρο αλλά και για την πολιτική. Άψογες συζητήσεις, τέλειες αναλύσεις του παιχνιδιού. Απλά εξαιρετικό.