Πού όρεξη για τον σχεδιασμό ενός αγώνα, τακτικές, βίντεο με τις αδυναμίες των αντιπάλων και extra προπόνηση στις στημένες φάσεις όταν το ήδη ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρο της UEFA μετατρέπεται σε μία εκτρωματική κλειστή λίγκα των λίγων;

Κάπως έτσι μπορεί να ένιωθαν χθες οι παίκτες και οι προπονητές στο παιχνίδι μεταξύ της Λιντς και της Λίβερπουλ που ήρθε ισόπαλο (1-1) χωρίς, φυσικά, να έχει καμία απολύτως σημασία μετά από αυτά που διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες. Η European Super League παίρνει σάρκα και οστά και κλοτσάει την μπάλα στο δικό της γήπεδο.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα, προπονητής της Λιντς, γνωστός για τις περίεργες μεθόδους του και τις ποδοσφαιρικές του ιδιαιτερότητες που μοιάζουν αλλά δεν είναι ακραίες, μετά το λήξη του παιχνιδιού, είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

”Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι πλούσιοι πάντα φιλοδοξούν να είναι πλουσιότεροι, ανεξάρτητα από τις συνέπειες για τους άλλους. Όσο κερδίζουν περισσότερη δύναμη, αρχίζουν να απαιτούν περισσότερα προνόμια.

Αυτό που κάνει τον ανταγωνισμό μεγάλο, είναι η ικανότητα μιας από τις αδύναμες ομάδες να αναπτυχθεί, να μην βλέπει τις μεγάλες ομάδες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.Όμως, η λογική του κόσμου και επομένως του ποδοσφαίρου δεν είναι αυτή. Είναι ότι οι ισχυροί γίνονται πλουσιότεροι και οι αδύναμοι γίνονται φτωχότεροι”.

Μπορεί κάποιος να διαφωνήσει με τα λόγια του ‘”Λόκο”; Να συμπληρώσουμε επίσης ότι δεν είναι μόνος με το ίδιο σκεπτικό αφού και οι παίκτες του, φόρεσαν μπλούζες με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενώ ο Τζέιμς Μίλνερ της Λίβερπουλ, θέλοντας να διαχωρίσει τη θέση του, δήλωσε πως είναι αντίθετος στη δημιουργία της European Super league.