Από την πλευρά του Σουηδού επιθετικού, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, δεν έχει υπάρξει για την ώρα επίσημη τοποθέτηση για τα όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες. Μέχρι να γίνει αυτό, λοιπόν, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας αλλά τονίζουμε το αυτονόητο: το να είσαι καλός ποδοσφαιριστής, δεν σε κάνει αυτόματα και καλό άνθρωπο.

Το 2011, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Expressen, ο σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είχε ταξιδέψει στην Αφρική. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει άδεια κυνηγιού, δεν δίστασε να σκοτώσει ένα λιοντάρι. Το συγκεκριμένο είδος, όμως, έχει ταξινομηθεί επίσημα ως απειλούμενο από τον Κόκκινο Κατάλογο των απειλούμενων ειδών. 

Όταν η σουηδική εφημερίδα επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή, εκείνος δεν έδωσε καμία απάντηση. Στο δημοσίευμα γίνεται γνωστό ότι το ”κουφάρι του λιονταριού κρατήθηκε για ένα χρόνο και ύστερα από ειδική επεξεργασία, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παρέλαβε το δέρμα, το σαγόνι και το κεφάλι του ως τρόπαιο”.

Στη Νότιο Αφρική, πάντως, το σαφάρι είναι νόμιμο και πολλές οργανώσεις δίνουν την ευκαιρία σε πλούσιους ανθρώπους να μπουν στη θέση ενός κυνηγού. Βέβαια, όταν ένα ζώο βρίσκεται σε κλειστό χώρο χωρίς πιθανότητα διαφυγής, απαγορεύεται να το σκοτώσεις αλλά από την άλλη, επιτρέπεται το κυνήγι λιονταριών που εκτρέφονται σε αιχμαλωσία. Βρείτε το λάθος.

Μια έκθεση αναφέρει πως από το 2004 μέχρι και το 2014, 1,7 εκατομμύρια ζώα σκοτώθηκαν ως τρόπαια. Ε, ας σηκώσουν καλύτερα ένα Τσάμπιονς Λιγκ.