Θετική σκέψη και ψηλά άλματα. Αυτό λέει τον τελευταίο χρόνο ο Εμμανουήλ Καραλής που κοιτάει μόνο την κορυφή και με βάση το ranking είναι σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuel Karalis (@manolo)

O Μανόλο είναι επικοντιστής, ο καλύτερος που έχουμε στην Ελλάδα, μεγάλωσε μέσα στο στίβο με διπλές και τριπλές προπονήσεις και αυστηρές διατροφές και είναι εξαιρετικά χαμηλών τόνων. Μπορεί να κάνει άλματα πάνω από τα 5.55 μέτρα αλλά δεν καβάλησε κανένα καλάμι.

Τον αγαπούν ιδιαίτερα οι συναθλητές του και στα social media έχει τεράστιο fun club. Είτε στο TikTok που ανεβάζει προπονήσεις του  (τον έχουμε δει να τρολάρει παρέα με Στέφανο Τσιτσιπά και Γιάννη Αντετοκούνμπο) και στο Instagram.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuel Karalis (@manolo)

Το τελευταίο εγχείρημα του πρωταθλητή στο άλμα επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή είναί μια σειρά premium streetwear φτιαγμένα στην Ελλάδα με έμφαση στην ποιότητα και την άνεση. Εννοείται τα θέλω όλα. Κι εσύ πιθανότατα.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuel Karalis (@manolo)

Μιλήσαμε με έναν αθλητή που θαυμάζουμε και σεβόμαστε την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό. 

Πώς περνάς την καραντίνα σου; Τι έχει αλλάξει στη δική σου καθημερινότητα;

Στην πρώτη καραντίνα ήταν δύσκολα γιατί δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε γιατί είχαν κλείσει τα στάδια Και κάναμε προπόνηση στα πάρκα. Σε αυτή την καραντίνα τα γήπεδα είναι ανοιχτά για τους αθλητές της προολυμπιακής ομάδας. Οπότε προπονούμαι.  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuel Karalis (@manolo)

Πώς πάει η προετοιμασία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς; Είχες και τον τραυματισμό. Θέλουμε να σε δούμε στο Τόκιο θα μας κάνεις το χατίρι;

Αναρρώνω από ένα τραυματισμό που είχα το χειμώνα. Δυστυχώς, δε με άφησε να κατέβω σε αγώνες. Ο μόνος αγώνας που κατέβηκα αν και τραυματισμένος ήταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου βγήκα πρώτος. Ξεκινάω  σιγά-σιγά την προετοιμασία μετά την ανάρρωση μου για την ολυμπιάδα. Αποφασίσαμε με τον προπονητή μου, Παναγιώτη Συμεωνίδη, να αποθεραπευτώ πλήρως κι έπειτα να συνεχίσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο. 

Συνεχίζει να είναι το motto σου το “Δούλευε σκληρά και σιωπηλά και άσε την επιτυχία να κάνει θόρυβο”; Τι σημαίνει αυτό για σένα ακριβώς;

Ό,τι ακριβώς λέει. Έτσι αγωνίζομαι. Είναι το μεγάλο μου όνειρο είναι να βρεθώ στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και θα κάνω ότι γίνεται για να το καταφέρω, το φετινό μου ρεκόρ είναι  άλμα 5.55 στον ένα και μοναδικό αγώνα που έκανα για να βοηθήσω το σύλλογο μου τον Απόλλωνα Πύργου.

Το Fly Manolo Fly πόσα πράγματα σημαίνει για εσένα;

Το #FlyManoloFly για εμένα είναι ένα μοτό που σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς έχει τα φτερά μέσα του και αν το πιστέψει  μπορεί να “πετάξει”.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν 21χρόνο να μετράει σχεδόν δέκα χρόνια στους στίβους; Τι στερήθηκες και τι κέρδισες αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό;

Του χρόνου θα κλείσω δέκα χρόνια πρωταθλητισμού. Έχω στερηθεί πολλά, άλλα, σίγουρα έχω κερδίσει περισσότερα. Ο δρόμος του πρωταθλητισμού είναι πράγματι πολύ δύσκολος για ένα νέο παιδί αλλά -προσωπικά- έχω επιλέξει έναν δρόμο που τον βιώνω όπως ακριβώς τον είχα φανταστεί:  ως ένα μέσο να με εξελίξει ως άνθρωπο. Να με οδηγήσει στον καλύτερο δυνατό εαυτό μου.

Μανόλο πώς έφτασες να έχεις παραπάνω από 1 εκατομμύριο followers στο TikTok; Τι σόι challenges κάνεις κι έχουν τόση απήχηση;

Επειδή σπουδάζω μάρκετινγκ και «ψάχνομαι» με τις εφαρμογές που είναι ανερχόμενες μπήκα στο ΤικΤοκ από πολύ νωρίς και ανέβαζα βιντεάκια από την προπόνηση μου.  Κάποια στιγμή ανέβασα ένα βίντεο από ένα άλμα μου και μέσα σε μια νύχτα με ακολούθησαν πάνω από 700 χιλιάδες άτομα. Πλέον έχω 1.1 εκατομμύρια followers.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuel Karalis (@manolo)

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά πότε γνωριστήκατε πρώτη φορά και πότε γίνατε φίλοι;

Με τον Στέφανο γνωριστήκαμε το 2016 στα βραβεία των ΠΣΑΤ, μας έβαλαν να κάτσουμε μαζί. Έκτοτε δημιουργήθηκε μεταξύ μας αμοιβαία εκτίμηση και εξελίχθηκε σε μια σημαντική φιλιά και για τους δυο μας.

Έχω δει τα ποστ με την διατροφή σου σε μια μέρα. Πεινάς έτσι;

Πεινάω και υποφέρω (ξεσπά σε γέλια).

Πώς αποφάσισες να κυκλοφορήσεις μια street wear σειρά ρούχων; Ποια διάσημη/διάσημο αθλήτρια/αθλητή ή και όχι (μπορείς να πεις και καλλιτέχνη) θα ήθελες να δεις να φορά τα FMF ρούχα σου;

Είμαι ένας άνθρωπος που εμπνέεται από κάθε τι που έχει στυλ και ταιριάζει με την αισθητική μου. Σκέφτηκα, δημιούργησα, τόλμησα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα .Το #FlyManoloFly Είναι ένα Brand Όπου με εκφράζει απόλυτα. Τα FMF είναι κατά μία έννοια το χόμπυ μου, το οποίο το πάω ένα βήμα παρακάτω. Η ενασχόληση μου με τον πρωταθλητισμό παραμένει η προτεραιότητά μου, και η όρεξή μου για την επόμενη επιτυχία, για τον επόμενο αγώνα και τις προπονήσεις μου παραμένουν στο επίκεντρο. Είναι πολλοί  αθλητές και καλλιτέχνες φίλοι μου που θέλω να τους διορθώσω το στυλ (ξέρουν αυτοί).

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FlyManoloFly (@flymanolofly)

Ένιωσες ικανοποίηση όταν επεβλήθη ποινή στον προπονητή που έκανε ρατσιστικά σχόλια εις βάρος σου; Σου έγραψαν παιδιά αντίστοιχες ρατσιστικές εμπειρίες και ζήτησαν τη συμβουλή σου μετά το γεγονός;

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καμία ποινή ενός ανθρώπου για το λάθος που έκανε. Με νοιάζει και με ενδιαφέρει να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι σε αυτήν την εποχή το χρώμα και η κάθε ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα ενός ανθρώπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στίγμα. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα οποιουδήποτε είναι σημαντικό για την εξέλιξή μας. Μοιράστηκα πολλά προβλήματα μου με τον ρατσισμό που αντιμετώπισα και θέλω να πιστεύω ότι έδωσα λύσεις και βοήθησα πολλά παιδιά που βίωσαν αντίστοιχες καταστάσεις.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου και πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου τα επόμενα πέντε χρόνια;

Τα άμεσα μου σχέδια είναι η αποκλειστικά η προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσο για το μέλλον ευελπιστώ να μου επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει όλη η πανδημική κρίση; Τι σου έλειψε περισσότερο;

Θα τα δείτε όλα Αρκεί να με ακολουθήσετε στα social media μου @manolo + @Flymanolofly.

@flymanolofly

IM-POSSIBLE ##FlyManoloFly

♬ original sound – Emmanuel Karalis