Η Βαλένθια ηττήθηκε από την Κάντιθ με 2-1. Αλλά, αλήθεια, τι σημασία έχει το σκορ, το αποτέλεσμα, το αν μπήκε ένα όμορφο τέρμα ή αν άξιζε τη νίκη η ομάδα που πρόσθεσε 3 ακόμα βαθμούς στη βαθμολογία της; Καμία. Η σημαντικότητα του ποδοσφαίρου είναι μικρή μπροστά σε ρατσιστιστές επιθέσεις, ειδικά όταν αυτές γίνονται από έναν ποδοσφαιριστή απέναντι σε έναν συνάδελφό του.

Οι «νυχτερίδες», συνέχισαν τελικά το παιχνίδι ενώ όλα έδειχναν ότι θα αποχωρήσει από το γήπεδο μετά το «γ******ε αράπη» που φέρεται να άκουσε ο Μουκτάρ Ντιακαμπί από τον Χουάν Κάλα, παίκτη της Κάντιθ.

https://www.youtube.com/watch?v=L_8XUfNHOfc

Ο αμυντικός της Βαλένθια, έπεισε τελικά τους συμπαίκτες του να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχίσουν το παιχνίδι με τον ίδιο να παραχωρεί τη θέση του στον Ούγκο Γκιγιαμόν και να κάθεται στον πάγκο. Το μήνυμα της ομάδας του ήταν ξεκάθαρο:

https://twitter.com/hashtag/C%C3%A1dizValencia?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το τελευταίο περιστατικό ρατσισμού έκανα μάλιστα την εφημερίδα Marca να αφιερώσει την πρώτη της σελίδα στον Μουκτάρ Ντιακαμπί, το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει για να στηρίξει και εκείνη με τη σειρά της τον παίκτη. «Δεν είσαι μόνος. Μη ανεκτό ρατσιστικό επεισόδιο στο ισπανικό ποδόσφαιρο» με την φωτογραφία του ποδοσφαιριστή που αρνείται να συνεχίσει το παιχνίδι να συνοδεύει αυτές τις λέξεις. Βρισκόμαστε στο 2021, αλλά για ακόμη μια φορά, κάναμε μια απότομη βουτιά στο παρελθόν.​