Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ έδειξε ότι ο αμερικανικός λαός εμπιστεύεται την πολιτική κρίση των Τομ Χανκς, Όπρα Γουίνφρεϊ, Ντουέιν Τζόνσον και Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο βασιλιάς του NBA μάλιστα, θεωρείται ως ο σταρ που έχει κάνει τα περισσότερα για να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την Gen Z, σχετικά με την ανάγκη συμμετοχής στις αμαρικανικές προεδρικές εκλογές.

Στην έρευνα που διεξήχθη από τις 8 εώς τις 13 Οκτωβρίου από τις Whitman Insight Strategies και MRC Data, συμμετείχαν 1.003 πιθανοί ψηφοφόροι (48% άνδρες, 52% γυναίκες) από τις ΗΠΑ. 

Οι ερευνητές των Whitman και MRC Data, ζήτησαν από τους ψηφοφόρους να προσδιορίσουν ποιων προσωπικοτήτων τη γνώμη εμπιστεύονται περισσότερο, καθώς και να αναφέρουν σε ποια τα ζητήματα θα ήθελαν να αναφέρονται οι διασημότητες. ζητήματα όπως η πναδημία του COVID-19, η φυλετική δικαιοσύνη, η υγειονομική περίθαλψη, η αλλαγή του κλίματος, τα δικαιώματα των γυναικών, η ισότητα εισοδήματος κ.α. Το 12% των ψηφοφόρων ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του ψυχαγωγικού τομέα ή ένας αθλητής επηρέασε τη σκέψη τους σχετικά με τις εκλογές.
Η επιρροή είναι υψηλότερη μεταξύ των Μαύρων ψηφοφόρων (28%), των Ισπανών / Λατίνων ψηφοφόρων (20%), της LGBTQ κοινότητας (17%) και των Gen Z και Millennials (17% κάθε ηλικιακή ομάδα).

Ένα άλλο αποτελέσμα που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν περισσότερο από αθλητές ή εκπροσώπους του ψυχαγωγικού τομέα σε σύγκριση με τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, με ποσοστά 17% και 9% αντίστοιχα.